Osvrt na njen meč protiv Arijane Lipski

Karine Siva
Crni pojas plus

Dok se Karin Silva priprema za svoje četvrto UFC pojavljivanje u UFC Fight Night: Nicolau vs Perez, njen impresivan rekord od 17-4, koji karakterišu sve pobede koje dolaze pre poslednjeg roga (devet nokauta, osam podnesaka), nastavlja da privlači pažnju.

Izvanredno, 13 ovakvih pobeda obezbeđeno je u prvom kolu. Uprkos tome što su mnogi borci doživeli usporavanje po ulasku u elitne redove UFC-a, Silva je zadržala svoj zamah, ostvarivši tri pokoravanja u prvom krugu za nešto više od godinu dana, uključujući zapaženu pobedu nad Merinom Moroz na UFC 292.

Ova pobeda ne samo da je osvetila prethodni poraz već je i katapultirala Silvu u Top 15 – što je značajan uspeh u samo tri borbe. S tim što ženska podela u leteću kategoriju postaje sve konkurentnija, Silvini nastupi su ključni faktor u njenom uzbuđenju.

Gledajući napred, ona će se suočiti sa svojom najiskusnnom protivnica do sada, Arijanom Lipski, 27. Lipski, poznata po svojim upečatljivim sposobnostima, već se 11 puta borila u UFC-u, što je predstavljalo značajan izazov.

Silva, koja je nekada trenirala u istoj teretani sa Lipskim, i dalje je fokusirana na svoje svestrane borbene veštine kako bi obezbedila pobedu. Uz pažljivu pripremu i strateško planiranje sa svojim trenerima, ona ima za cilj da se efikasno suprotstavi Lipskijevom upadljivom profesionalcu.

Silvin cilj ostaje jasan: da nastavi da uspeva u svom „poslu“ koji joj donosi neizmernu radost i da teži pobedi koja bi mogla da je približi Top 10. Međutim, njen trenutni fokus je isključivo na ostvarenju pobede ove subote, a razgovori o rangiranju rezervisani su za kasnije.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.