Džonatan Pirs cilja pobedu povratka na UFC Fight Night posle nedavnog neuspeha

Džonatan Pirs cilja pobedu povratka na UFC Fight Night posle nedavnog neuspeha
Crni pojas plus

Džonatan Pirs se sprema da uđe u Oktagon ovog vikenda, nadajući se da će povratiti formu koja ga je prethodno etablirana kao ogromnog kandidata u kategoriji perja u UFC-u.

Posle prvobitnog poraza u UFC-u od isceđenog borca Džoa Lauzona 2019. godine, Pirs je pokrenuo pohvalni pobednički niz, obezbedivši pobede protiv Kaja Kamake III, Omara Moralesa, Kristijana Rodrigeza, Makvana Amirkhanija i Darena Elkinsa. Ova impresivna serija pobeda ga je skoro podstakla u Top 15 divizije perja. Međutim, njegov napredak je prekinut kada ga je u poslednjem meču savladao Džoanderson Brito iz Brazila preko nindža gušenja.

Iako mu je ovaj poraz momentalno usporio zamah, Pirsu je trebalo vremena da razmisli i sada jedva čeka da još jednom ubrza karijeru. „Ne preterujem. Ja to samo posmatram kao poraz“, pomenuo je Pirs u nedavnom intervjuu za UFC.com uoči UFC Borbene noći: Nikolau protiv Pereza. „Stalno se testiramo; Ne možeš ih sve pobediti. Zato se vraćam ovog vikenda da pokažem ko sam, JSP.“

Pirsova prethodna iskustva ne samo da su ga oblikovala kao borca već su i ojačala njegovu elastičnost. On je 2014. preživeo brutalan napad u svojoj teretani u Tenesiju zbog kojeg je hospitalizovan sa teškim povredama. Ovaj incident ga je naterao da obnovi svoj život i karijeru, produbivši svoju odlučnost i mentalnu čvrstinu.

Pirs je spreman da se suoči sa Dejvidom Onomom u onome što obećava da će biti naelektrisan meč u UFC APEX-u. Onama je poznat po svojim upečatljivim sposobnostima i ima reputaciju da se poboljšava kako borba napreduje. Međutim, Pirs se oseća samouvereno u svom rvanju i borbenoj raznolikosti, verujući da mu ove veštine daju prednost.

Ova borba nije samo još jedna borba za Pirsa; to je šansa da se ponovo uspostavi među elitom divizije. „Nakon što ga pobedim, planiram da imam plasman ili da dobijem Top 15 momka“, tvrdi Pirs. On ostaje posvećen svom direktnom pristupu: „Samo se borite. Ne morate da pričate – već znamo da to možete da uradite!“

Ovog predstojećeg vikenda, Pirs gleda ne samo da pobedi, nego i da da izjavu, dokazujući da su neuspesi samo odskočna daska na njegovom putu kroz UFC redove perja.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.