Pol Hjuz spreman za debi Serije Belator šampiona 22. juna u 3Areni u Dablinu

Pol Hjuz spreman za debi Serije Belator šampiona 22. juna u 3Areni u Dablinu

„Velike vesti“ Hjuz prvo pojavljivanje Belatora biće protiv Havajskog Bobija Kinga

Šampion Velter kategorije Belator Džejson Džekson brani titulu protiv neporaženog Ramazana Kuramagomedova

Bellator Champions Series Dublin on Saturday, June 22 at 3Arena streams live on Max in the U.S., DAZN in the U.K. & Virgin Media Television in the Republic of Ireland

Crni pojas plus

Profesionalna boračka liga (PFL), najbrže rastuća i najinovativnija sportska liga, danas je saopštila da će Ikonja Pol Hjuz (11-1) imati svoj promotivni debi protiv Havajca Bobija Kinga (12-6) u laganom okršaju u subotu, 22. juna na Bellator Champions Series u 3Areni u Dablinu.

Bellator Champions Series Dablin je na naslovnoj strani svetskog šampiona u velter kategoriji Džejsona Džeksona (18-4) koji se suočava sa neporaženim Ramazanom Kuramagomedovim (12-0), a na borbenoj karti „Must see“ nalazi se i okršaj u ženskoj kategoriji između dva bivša izazivača titule, kada Irkinja Šinejd Kavanag (9-6) pobedi Australijanku Arlin Blenkou (15-10). Meč kandidata iz Bantam kategorije br. 1 takođe je na dotiku, s obzirom da Kasum Kasumov (15-1) iz Rusije ide na nozi brazilku Mateusu Matosu (14-2-1). U srednjoj kategoriji, neporaženi Mađar Norbert Novenyi Junior (7-0) gledaće da ostane neporažen kada se suoči sa Dalton rostom iz američkog Top Tima (8-1). Prethodno najavljeno takmičenje u kojem je Piter Kveli protiv Jensija Medeirosa izbačeno je sa kartice.

Bellator Champions Series Dablin emitovaće se uživo u SAD na Maksu, a u UK na DAZN-u sa početkom u 17 časova GMT, dok će lokalno u Republici Irskoj događaj biti emitovan na Virdžin Medija televiziji. „Naredne nedelje, TRUTV će ponovo emitovati Bellator Champions Series Dablin za američke gledaoce, a dodatni programski detalji biće podeljeni narednih nedelja. Ulaznice za događaj se sada mogu kupiti preko Ticketmaster.ie.

Sa 27 godina, Hjuz je postigao sve što je bilo moguće na regionalnoj sceni pre nego što je ušao u slobodnu agenciju, a tražila ga je svaka velika promocija mešovitih borilačkih veština na planeti pre nego što je odlučio da se pridruži PFL-u. Bivši šampion u perjanici Kejdž Voriorsa uoči skoka u Lakoj kategoriji, Hjuz je osvojio osam od svojih 11 profesionalnih pobeda putem štopera i sada će se oprobati protiv Bobija Kinga kada se bude takmičio 22. juna. Veteran Belatora od šest borbi, King ponosno potiče sa Havaja i suočio se sa nekim od najtežih testova koje Belatorova laka divizija ima da ponudi, suočavajući se sa imenima poput Aleksandra Šaflija i Gadži Rabadanova.

Raspored Serije Belator Šampiona za 2024. godinu je sledeći:

– Petak, 17. maj – Bellator Champions Series Paris – Accor Arena

– Subota, 22. jun – Bellator Champions Series Dablin – 3Arena

– Subota, 7. septembar – Bellator Champions Series San Diego – Pechanga Arena

– Subota, 14. septembar – Bellator Champions Series London – OVO Wembley

– Subota, 12. oktobar – Bellator Champions Series Chicago – Wintrust Arena

– Subota, 16. novembar – Bellator Champions Series Paris – ADIDAS Arena

– Utorak, 31. decembar – Bellator Champions Series – TBD

Bellator Champions Series Dublin Main Card

Max (SAD) | DAZN (UK) | Televizija Virdžin Medija (Republika Irska)

Subota, 22 jun – 5 pm GMT

Borba za svetsku titulu u velter kategoriji

C-Džejson Džekson (18-4) vs. Ramazan Kuramagomedov (12-0)

Pol Hjuz (11-1) vs. Bobi King (12-6)

Ženska perjakinja Bout

Šinejd Kavanagh (9-6) vs. Arlin Blencowe (15-10)

Norbert Novenyi Jr. (7-0) vs. Dalton Rosta (8-1)

Bantamweight No. 1 Contender Bout

Kasum Kasumov (15-1) vs. Matheus Mattos(14-2-1)

Simeon Pauel (9-1) vs. Abdulah Er-Rami (7-1)

Brajan Mur (16-10) vs. Frančesko Nuzi (10-1)

Sarvarjon Khamidov (15-0) vs. Marcirley Alves (12-3)

Nejtan Keli (10-2) vs. Fabacary Diatta (9-1)

Ženska perjakinja Bout

Olena Kolesnyk (9-6) vs. Sara Kolins (5-0)

Ženska perjakinja Bout

Mišel Montegju (4-0) vs. Karolina Sobek (4-2)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.