Rising Australian UFC Star Steve Erceg Eyes Championship Glory at UFC 301

Steve Erceg
Crni pojas plus

Australijski preletač Stiv Erceg brzo se popeo na UFC rang listu, pomerio se sa svog debija na borbu za titulu u roku od samo godinu dana. Dok se priprema da se suoči sa Aleksandrom Pantojom na UFC 301, starosedelac Perta ima za cilj da se pridruži sunarodniku Australijancu poput Aleksandra Volkanovskog u redovima UFC šampiona.

Da se bolje o Ercegu priprema za najveći izazov u karijeri:


Putovanje u MMA

Ercegovo interesovanje za MMA izazvalo je tokom njegovih mlađih godina kao navijačA SRZ, diveći se borcima kao što su Stone Cold Steve Austin i The Rock. Prelazak u MMA je počeo kada je Brok Lesnar prešao u UFC, a Stiv je bio svedok da je Frenk Mir pokorno porazio većeg Lesnara. Ovaj trenutak je inspirisao Ercega da istražuje borilačke veštine dok se trudio da razume tehnike koje su omogućile manjim borcima da prevladaju.


Omiljeni borci i inspiracije

Erceg se divi raznim borcima, uključujući Žorža Sent-Pjera i Žozea Alda zbog njihovih upečatljivih veština, posebno u šutiranju nogu. Ispred UFC-a se osvrće na bokserske legende poput Roja Džonsa juniora, Flojda Mejvedera i Muhameda Alija, zajedno sa kik-boks velikanima Ernestom Hustom i Ramonom Dekersom. Trenutno inspiraciju crpi od Aleksandra Volkanovskog, uočavši svoju staloženje i veštinu u izazovnim borbama.

Poreklo nadimka

Ercegov nadimak „Astroboy“ pojavio se neobavezno tokom brainstorming sesije, sugerisane zbog zapažene sličnosti sa likom. Uprkos spontanom poreklu, nadimak je ostao sa njim u borbenoj zajednici.

Akreditivi borilačkih veština i željene tehnike

Erceg drћi crni pojas u Jiu-Jitsu. Njegova omiljena tehnika hvatanja je giljotina, a njegova poželjna upečatljiva metoda je udarac nogom, što odražava njegov sveobuhvatni set borbenih veština.

S tim što je UFC 301 predviđen za ovaj vikend, Stiv Erceg je fokusiran ne samo na učešće već i na ostavljanje trajnog uticaja, u nadi da će obezbediti svoje mesto UFC šampiona i nastaviti nasleđe Australije u tom sportu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.