5 razloga da gledate ONE Fight Night 22: Sundell vs. Diachkova on Prime Video

Smilla Sundell

Kada se ONE šampionat vrati na bokserski stadion u Bangkoku ovog petka, 3. maja, globalna baza navijača biće tretirana sa 11 borbenih karata koje pucaju po šavovima uz ubedljive mečeve.

Na vrhu must-see obračuna sa Svetskom titulom, ONE Fight Night 22: Sundell vs. Diachkova na Prime Video emitovaće se uživo u udarnom terminu u SAD u preko 190 zemalja na globalnom nivou i predstaviće brojne najtalentovanije borilačke umetnike na planeti.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Navijači će videti asortiman ključnih MMA, Muay Thai, kik-boks i bitke za hvatanje u koštac, a pobeda bi mogla da promeni tok karijere svakog pobednika u najvećoj svetskoj organizaciji borilačkih veština.

Pre početka akcije, evo pet najvećih razloga da uživo gledate ONE Fight Night 22.

#1 A Must-See World Title Main Event Between Knockout Artists

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

U glavnoj atrakciji, aktuelna svetska šampionka u ženskoj slami Muay Thai Smilla „The Hurricane“ Sundell staviće svoje zlato na kocku protiv Natalije „Karelijan Lynx“ Dijačkove – sportistkinje za koju mnogi smatraju da je najteži izazov za tinejdžerski fenomen do sada.

Sundel je do sada uživala u spektakularnom naletu dominacije u ONE, postigavši par nezaboravnih nokauta na četiri ukupne pobede kako bi zacementirala svoj status jedne od najboljih ženskih takmičarki Muay Thai za funtu.

Dijačkova bi, međutim, mogla da stavi tačku na vladavinu terora švedske kraljice tinejdžera. Neustrašivi kavgadžija sa nemilosrdnim završnim instinktima, Rus se može pohvaliti sa tri nokauta u prvoj rundi u JEDNOJ i izgleda da ima svu moć i veštinu da se bori sa Sundelom bez obzira kako se borba odigra.

Jednostavno rečeno, glavni događaj je predodređen da proizvodi akciju belog zgloba onoliko dugo koliko traje.

#2 A Trio Surging World Title Challengers Could Emerge

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Na čestitki je takođe moglo da se vidi nekoliko sportista koji su uložili svoje pravo na žuti hitac od 26 kilograma zlata.

U ko-glavnom događaju, neporažene zvezde u usponu Akbar „Bakal“ Abdulajev i Halil „Bez milosti“ Amir će staviti svoje netaknute rekorde na kocku i pokušati da zarade priliku za MMA svetsku titulu u kategoriji perjanica.

Obojica su dobro zaokruženi finišeri, a svaki sportista sigurno zna da bi senzacionalni nastup u ONE Fight Night 22 mogao da katapultira pobednika na vrh divizije.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Pre toga, bivši izazivači svetske titule ONE Lightweight Muay Thai Sinsamut „Aquaman“ Klinmee i Dmitrij Menšikov baciće u eksplozivnu bitku.

S tim što svaki čovek vozi pobednički niz od dve borbe, i tajlandski miljenik navijača i ruski kavgadžija su dobro pozicionirani za još jednu pukotinu na pojasu.

I nepotrebno je reжi, vladajuжi kralj divizije Regian Eersel жe pomno pratiti akciju.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Takođe, kineski megastar „Demonska oštrica“ Vei Rui imaće svoj veoma očekivani promotivni debi protiv bivšeg svetskog šampiona u kik-boksu ONE Bantamweight i aktuelnog #1 rangiranog kandidata Hirokija Akimota.

Za 34-godišnjeg Veja, koji se već smatra jednim od najboljih kik-boksera planete za funtu, ovo će biti njegova prilika da pokaže svoj ogroman talenat na globalnoj sceni i najavi sebe kao najveću pretnju vladavini dvomeča JEDNOG svetskog šampiona Džonatana „Generala“ Hagertija.

Što se tiče Akimota, japanski karate stilista se nada da će pokvariti zabavu svog neprijatelja i obezbediti šansu da povrati svetsku titulu koju je nekada držao.

#3 A Battle Of Top-Five Flyweight MMA Contenders

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

U MMA akciji u letećoj kategoriji, #5 rangirani pretendent „Vučji ratnik“ Hu Jong nada se da će nastaviti svoj meteorski uspon kada se bude suprotstavio #4 rangiranom australijskom veteranu Reece „Lightning“ McLarenu.

Pored očiglednih posledica slike svetske titule ONE Flyweight MMA, takmičenje će garantovano proizvesti vatromet.

Sada jašući pobednički niz od tri borbe i hvaleći se parom pobeda u proboju 2023. godine, Hu je svojim eksplozivnim i dinamičnim upečatljivim napadom zapalio strast navijača širom planete.

MekLar će mu stajati na putusr. Dok brazilski Džiu-Džicu crni pojas dolazi u borbu posle teškog poraza od bivšeg vlasnika titule divizije Kairata Akhmetova u svom poslednjem izlascima, „Munja“ ima sve veštine da stavi tačku na Huov uspon i najavi se kao najopasniji kandidat gomile.

#4 Ženski borbeni sportski pokret se nastavlja

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Glavni događaj nije jedini ključni ženski okršaj koji se odigrao u ONE Fight Night 22.

Ranije tokom večeri, neporaženi japanski moćnik Čihiro Sawada zaključaće rogove sa talentovanom džudokom Noel „Lil’ Majmun“ Grandjean u intrigantnom atomweight MMA okršaju dve zvezde divizije koja se najbrže diže.

Bivša šampionka u atom kategoriji Shooto, Sawada će svoj rvački napad svetske klase staviti na vrhunski test protiv Grandžana, koji poseduje elitnu klinč igru i šokantno snažan udarac.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

A u akciji hvatanja za potčinjenost, odlikovana BJJ crnim pojasom Bjanka Basilio nada se da će zaraditi još jedan bonus od 50.000 američkih dolara za nastup u svom trećem promotivnom nastupu kada se uhvati u koštac sa japanskom pridošlicom Nanami Ičikavom.

Brazilka, koju mnogi smatraju najvišim svetskim borcima na zemlji, imaće za cilj da pokaže svoj agresivan pristup lovu na podneske.

U međuvremenu, dobro zaokružena Ičikava želi da napravi trenutni uticaj u najvećoj svetskoj organizaciji borilačkih veština i pošalje udarne talase širom globalne BJJ zajednice.

#5 Povratak najvećih štrajkača na svetu

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

JEDAN se može pohvaliti najvećim spiskom štrajkača koje je svet ikada video, a jedan broj njih trebalo bi da krene u rat 3.

Voljeni tajlandski kavgadžija Tongpun PK Saenchai imaće za cilj da nastavi uspon na slamnate merdevine Muay Thai kada se baci sa Zakaria El Jamari, čovekom za koga se dugo smatralo da je jedan od najvećih talenata Bliskog istoka.

Takođe, Muay Thai senzacija Rungrawee „Legatron“ Sitsongpeenong ići će direktno sa bugarskim štoperom Bogdanom Šumarovim u borbi za kik-boks u koju se bori vrhunski vešt tehničar protiv eksplozivnog nokaut umetnika.

I na kraju, 2023 Put u JEDAN: američki pobednik Šon Klimako nada se da će napraviti pljusak na svom promotivnom debiju kada se bude borio protiv meksičke zvezde Josue „Tuzo“ Cruz u uvodnom meču večeri.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.