UFC Borac Beneil Dariush osvojio nagradu zajednice Forest Grifin za dobrotvorne priloge za 2024.

Beneil Dariush
Crni pojas plus

UFC je imenovao borca u lakoj kategoriji Beneila Darijuša za dobitnika nagrade Zajednice Forest Grifin 2024. Ovaj akcenat, nazvan po UFC hali Slavnog Foresta Grifina, svake godine odaje počast UFC sportisti za izuzetan volonterski i dobrotvorni rad, kao i za njihov značajan pozitivan uticaj na zajednicu.

Nagrada je deo UFC Honors President’s Choice kategorije, a primaoca je lično izabrao predsednik UFC & CEO Dejna Vajt. UFC Honors je godišnji program priznanja koji slavi izuzetne UFC sportiste, nastupe i nezaboravne trenutke.

Kao dobitnik nagrade, Beneil će dobiti donaciju od 25.000 dolara za dobrotvornu organizaciju po svom izboru, koju je obezbedila UFC fondacija. Njegov doprinos biće proslavljen na UFC Hall of Fame Induction Ceremony 2024 tokom 12. Ovaj događaj zakazan je za četvrtak, 27. jun, u T-Mobile Areni u Las Vegasu i biće uživo strimovan na UFC FIGHT PASS.

Dejna Vajt je pohvalio Beneileove napore, navodeći: „Beneil radi neverovatan posao vraćajući svojoj zajednici. On daje savršen primer kako sportisti treba da koriste svoje platforme za podizanje svesti i pomoć onima koji su manje srećni. Čast mi je da mu uručim ovu nagradu.“

Beneil je svoje filantropske napore započeo 2018. godine saradnjom sa Fondacijom Šlama, prikupljajući sredstva i svest tokom perioda obuke. Kao crni pojas u brazilskom Jiu-Jitsu i Muay Thai, održao je susrete i pozdrave i treninge na kojima je deo prihoda podržao fondaciju.

Nakon što je zaradio svoj prvi bonus od 50.000 dolara za učinak u 2019. godini, Beneil je finansirao dva sirotišta na Haitiju preko obećanja dečjih ministarstava, pod nazivom Cap-Haitian Dečiji dom. Ovi objekti smeštaju preko 20 učenika i imaju osoblje nastavnika, administrativnih službenika i staratelja.

Obećanje Child, osnovano 2003.

Pored toga, Beneil doprinosi svojoj zajednici u Južnoj Kaliforniji podučavajući džiu-džicu i časove samoodbrane mladima u Kings MMA. On edukuje učenike uzrasta od 8 – 17 godina o osnovama džiu-džicua, samoodbrani i ishrani pet dana u nedelji.

Rangiran kao kandidat broj 6 u lakoj diviziji, Beneil je veteran od 29 borbi, držeći rekord od 22-6-1 (16-6-1 UFC) od svog debija 2014. On je takođe uspešan takmičar na svetskim džiu-džicu šampionatima, pošto je obezbedio tri zlatne, dve bronzane i četiri srebrne medalje.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.