Ok Vs. Rasulov, Carrillo Vs. Saemapetch, Kang Vs. Grishenko Added To ONE Fight Night 23

Nong O Hama Nico Carrillo ONE Friday Fights 46 24

Potvrđena su još tri meča za ONE Fight Night 23: Buntan protiv Meksena na Prime Video snimku, a udarna karta SAD 5.

Prvo, bivši svetski šampion u lakoj kategoriji Ok Rae Yoon nada se da će zaraditi još jednu priliku za zlato, ali će morati da prođe pored neporaženog promotivnog novajlije Alibega Rasulova na bokserskom stadionu Lumpinee u Bangkoku na Tajlandu.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Ok je iskoristio svoju prefinjenu boksersku tehniku, opaku moć, i elitnu borbu IQ da uzme laku MMA krunu od Kristijana Lija još u septembru 2021, ali je doživeo poraz nokautom u njihovom revanšu za Svetsku titulu.

Od tada, Južnokorejac je ostvario dominantnu pobedu odluke nad američkim stendapom Louen Tynanes, i sada je gladan da se ponovo nazove svetskim šampionom.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by KHAN FIGHT (@khanfightmma)

Rasulov će, međutim, predstavljati ozbiljan izazov.

Sa netaknutim profesionalnim rekordom od 14-0, 31-godišnja turska senzacija poseduje vrhunske veštine u svim oblastima i učinila je dosta na ultra žilavom evropskom kolu kako bi zaslužila svoje mesto na globalnoj sceni.

Pre toga, #1 rangirani bantamweight Muay Thai pretendent Nico „King of the North“ Carrillo će se povući sa #4 rangiranim kandidatom Saemapetch Fairtex-om u okršaju koji će sigurno očarati upečatljive fanove širom sveta.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Pozdravljajući iz Škotske, 25-godišnji Kariljo nije izgledao ništa manje od dominantnog kroz tri borbe u JEDNOJ i u poslednja dva nastupa izbacio je tajlandske ikone Muangthai PK Saenchai i bivšeg dugogodišnjeg vlasnika titule divizije Nong-O Hama.

On se nada da će 5. jula obezbediti još jedan nokaut protiv miljenika tajlandskog navijača i zaslužiti priliku za pojas divizije.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Dvadesetdevetogodišnji Saemapetch se sa svoje strane dugo smatrao jednim od najboljih talenata u zemlji, a na ovo takmičenje će doći posle brutalnog, osvetničkog nokauta protiv Mohameda Younes Rabaha u JEDNOJ borbenoj noći 19.

Konačno, u MMA akciji teške kategorije, teško pogođen „Moćni ratnik“ Kang Ji Von sudariće se sa bivšim izazivačem jedne svetske titule Kirilom Grišenkom.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Jednostavno rečeno, navijači mogu da očekuju vatromet sve dok traje ovaj okršaj titana.

Zastrašujući udarač sa sklonošću da trguje kožom, Kang je zaradio sve četiri svoje ONE pobede putem hajlajt nokauta i svež je u razornom finišu Mihaila Džamala Abdul-Latifa u JEDNOJ borbenoj noći 18.

Stoji mu na putu 32-godišnji Grišenko. Nakon što je odudarao od par impresivnih pobeda za početak svog jednog mandata, Beloruskinja je pala na sadašnjeg MMA kralja sa tri divizije Anatolija „Sladky“ Malykhina i legendu BJJ Markusa „Buchecha“ Almeida.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Ali sa jakim rezultatom protiv „Moćnog ratnika“, Grišenko bi potencijalno mogao ponovo da se bori za zlato.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.