Bjanka Basilio želi brzu završnicu u jednoj borbenoj noći 22 povratak

Bjanka Basilio želi brzu završnicu u jednoj borbenoj noći 22 povratak
Crni pojas plus

Hvatanje asa Bjanke Basilio vratiće se na prostirku u petak, 3. maja, na ONE Fight Night 22 on Prime Video. Brazilac će se potući sa Nanami Ičikavom na takmičenju u hvatanju u koštac sa 132 kilograma.

Svetska šampionka Bi Džej Džeja će ući bez previše informacija o svom protivniku. Ipak, ona se fokusira na sopstvenu igru kako bi se vratila u pobedničku kolonu.

„Ne poznajem Ičikavu, ali znam da će biti spremna za borbu, baš kao što ću biti spreman da je predam. To je borba koja nema bodova, to je samo potčinjavanje, tako da ću se pripremiti da tako završim meč. Verujem da kada uđeš u bitku, moraš biti spreman, a ja ću biti,“ Basilio je rekao za ONE.

Iako uglavnom nije upoznata sa svojim protivnikom, Basilio nije nepripremljen za ono što japanska hvataljka ima da ponudi.

Brazilska atletičarka pogledala je snimke kako bi bolje razumela svoj stil uoči obračuna 3. maja.

„Gledao sam neke njene svađe i video da više igra prolazeći pored čuvara nego radeći stražu. Dakle, biće to veoma dobar rat, jer volim da čuvam stražu, ali takođe prolazim pored straže. Dobro radim na rušenju i zato verujem da će to biti dobra borba. Ali podneću je u borbi“, rekao je Brazilac.

Basilio je poslednji put bio na globalnoj sceni protiv Tamija Musumecija. Iako je izašla na gubitnički kraj, nije je podneo Amerikanac.

Ova 28-godišnjakinja je mentalno čvrsta i planira da iskoristi svoj intelekt kao centralno mesto za svoj predstojeći meč ONE Fight Night 22.

„Verujem da je moja najveća prednost, pored toga što sam tehnički i fizički spreman, to što imam veoma dobar mentalitet. Ovo je jedna od mojih razlika. Imam veoma dobar mentalitet da preuzmem ovu borbu. I verujem da kada imate pravi način razmišljanja, ništa vas ne može zaustaviti“, rekao je Basilio.

Postoji jedan cilj za Basilio u Bangkoku — pobeda. Ona želi da podigne ruku što je brže moguće, što će joj možda biti teško da nadmaši jedan debi 2022. godine kada je pobedila za manje od minuta.

„Nadam se da ću završiti borbu što je pre moguće. U poslednjoj borbi sam završio za 47 sekundi, a to bi moglo da se desi još brže u ovoj borbi. Daću sve od sebe i pokazati svoj džiu-džicu više“, naveo je Brazilac.

Kada zazvoni zvono, Basilio planira da donese istu uzbudljivu akciju hvatanja za navijače. Želi da ostane verna svom agresivnom stilu i da pokupi finiš.

Basilio se nada da će obezbediti brzu pobedu i pokupiti dodatni bonus od 50.000 dolara za nastup kako bi nastavila da juri svoje snove na globalnoj sceni.

„Moj džiu-džicu je agresivni džiu-džicu. Ja sam borac koji voli da ide na to. Na treningu uvek idem na potčinjavanje, a ne samo na postizanje poena. Tako da je završetak ove borbe i to što mogu da pokažem više ko sam na prostirci ono što ću tražiti“, rekao je Basilio.

„I, imati odličnu predstavu, dobijanje ovog bonusa bilo bi još jedno ostvarenje sna u mom životu. Želim da promenim svoj život, a ovo bi bio još jedan korak ka onome što želim da postignem u svom životu.“

ONE Fight Night 22 airs live na Prime Video on Petak, 3. maj, u 20h ET/5 p.m. PT. Događaj je besplatan za sve članove Amazon Prajma sa sedištem u SAD i Kanadi.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.