Kratki film Neraida Bege „Predlog“ ima svoj predlog za Holivud

Kratki film Neraida Bege "Predlog" ima svoj predlog za Holivud

Sa uspehom zaostavštine Džona Vika, drugi kreativci počinju da se pitaju: „Šta je moguće ako su akcioni filmovi nastali, režirani i u kojima igraju pravi borilački umetnici i kaskaderi?“

Crni pojas plus

Predlog je kratak, doveden od ideje do pogubljenja od strane Neraida Bega (supruga Majka Čata) i 87 North Pro Stunt Class Tim je otišao da radi na „klasnom zadatku“ od režisera Dejvida Liča da bi stvorio borbu oružjem.

Čitaoci Crnog pojasa su verovatno već upoznati sa Majkom Četom i njegovim borilačkim veštinama. On je producent i koordinator kaskadera na ovom projektu. Njegova žena, Bega trenirao u Muay Thai sedam godina. A režiser, Dan Liu, je dugogodišnji borilački umetnik koji je pomenuo da „uvek gleda da ugradi moja iskustva da pomeri granice mog pripovedanja.“

Šta više, Crni pojas razgovarao sa Majkom o projektu kao potencijalnoj lansirnoj rampi, ne samo za igrani film zasnovan na kratkom kao dokaz koncepta, već kao serija, i više dokaza da publika želi da vidi ubedljive akcione zvezde.

Džon Vik je tako dobar jer Oba režisera, David Leitch (Džon Vik: Poglavlje 1) i Čed Stahelski, je bona fide borilački umetnik (pošto je trenirao pod Danom Inosantom) i legenda u kaskaderskom izvođenju/koordinaciji. Pomešajte glavnog glumca, Kijanua Rivsa, koji ima 20+ godina iskustva u treniranju borilačkih veština, i videćete neke revolucionarne predstave i scene.

Predlog je predlog sam po sebi, hajde da uzdignemo još kaskadera.

predlog
Više o filmu

Kroz Neraidinu viziju, razvila je ovaj jednostavan koncept u punu izduvanu, razvaljenu, osnaženu, oštru pucnjavu, romantičnu mračnu akcionu komediju kratku! Ovaj eksplozivni akcioni komad označava debitantsku produkciju njene kompanije, NEA Productions!

predlog

Logline – Planovi specijalnog agenta da je zaprosi neočekivani su preokret kada njegova partnerka izgubi živce zbog tek izguglajućih cipela i sva nada je izgubljena za „srećan do kraja života“.

AWDPS – Azijski pisac, reditelj, producent, & zvezda

Režiser – Dan Liu (Star Trek Picard, For All Mankind, NCIS Los Angeles, Walking Dead)

Producenti – Neraida Bega & Mike Chat

Izjava reditelja: Dan Liu

Posle nekoliko sezona režije u televizijskim emisijama kao što su „Za celo čovečanstvo“, „Zvezdane staze: čudni novi svetovi“, „Zvezdane staze: Pikard“, „NCIS: Los Anđeles“, „Senka i kost“, i „The Walking Dead“, prijatno sam se iznenadio kada su mi prišli naša glavna glumica i producent, akciona zvezda Neraida Bega i producent Majk Čet iz 87. Imali su koncept akcione komedije koji je bio mračan sa mnogo akcionog potencijala, ali su se osećali i zabavno, lagano i osvežavajuće. Kao dugogodišnji borilački umetnik uvek gledajući da uključim svoja iskustva da pomerim granice svog pripovedanja, saradnja sa ovim azijskim kreativnim timom osećala se kao neverovatna prilika da doprinesem kontinuiranom nastojanju za uključivanje, raznolikost i žensko osnaživanje u našoj filmskoj industriji.

Podstaknut našom ženskom zvezdom/producentskim i scenarističkim duom, „Predlog“ je počeo kao jednostavan „zadatak klase borbe oružjem“ od režisera Dejvida Liča za njegov kaskaderski tim sledeće generacije na treningu. Samo da stvorim koreografiju. Od ideje do pogubljenja, 87 North Pro Kaskaderski tim je otišao na posao. Ovo je takođe bila odlična prilika za mene da pomognem u edukaciji i dodavanju vrednosti u njihovu kutiju sa alatom kao filmadžije. Neraida je bila deo ovog procesa od samog početka. Dovela je našu spisateljicu Utteru Singh i razvila je u pun udarac u dupe, osnaženu, oštru pucnjavu i smešnu žensku Džon Vik mračnu komediju kratku akciju!

Ono što smo mislili da će biti snimanje od 3 dana završilo je zgusnuto na jednu noć zbog dostupnosti glumačke ekipe i ekipe, i bez ikakvih promena scenarija bili smo rešeni da to uradimo i pokažemo šta možemo da uradimo. Svako je donirao svoje vreme, i u poslednjoj nedelji priprema, naša ekipa je balonirala od 26 do 44 briljantna kreativca koji su se okupili da naprave neku filmsku magiju! Počeli smo da snimamo uveče, a 16 sati kasnije, svi smo napustili lokaciju zahvaljujući trećoj ekipi koja je došla da se pobrine za iznajmljivanje opreme i da kamioni odu kako bi ostali bezbedno došli kući. Bio je to ogroman napor na koji sam izuzetno ponosan i jedva čekamo da ovo podelimo sa svima!

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.