‘A Big Turning Point’ – Reece McLaren aims To Enter World Title Picture With High-Stakes Win Over Hu Yong

Kairat Akhmetov Reece McLaren ONE Fight Night 10 67

Reece „Lightning“ McLaren tačno zna gde leže njegove prednosti u predstojećem obračunu sa nokaut umetnikom „Vučjim ratnikom“ Hu Jongom.

Set to take place in U.S. primetime this Friday at ONE Fight Night 22: Sundell vs. Diachkova on Prime Video, that pivotal flyweight MMA contest is McLaren’s chance to end the Chinese star’s rapid rise and solidify his own #4 spot in the divisional rankings.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Nekadašnja senzacija ONE Warrior Series, Hu će ući u borbu u Bangkoku posle tri uzastopne pobede koje su mu obezbedile plasman #5 u MMA diviziji opterećenoj talentima.

Zaradio je dve od tih pobeda putem nokauta hajlajta, dokazujući se kao napadač svetske klase.

Nikada ne izgovoriti reči, „Munja“ je svestan najopasnijeg oružja svog neprijatelja. Rekao mi onefc.com:

„Da, izgleda kao odličan napadač, ima veliku desnu ruku i ljulja se za ograde. Baca kuhinjsku sudoperu na tebe kada baca.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Dok je „Vuk ratnik“ pravio talase 2023. godine, Meklaren se sada našao gladan da se odbija nazad.

Nakon što je 2022. godine zabeležio pobede u potčinjenosti iza leđa, australijski veteran odustao je od teške odluke protiv kazahstanskog rvačkog moćnika Kairata Ahmetova prošlog maja u JEDNOJ borbenoj noći 10.

S obzirom na to da se ovog petka suočava sa kolegom iz top 5 kandidata, Meklaren meč sa Huom vidi kao pravi „make-or-break“ momenat:

„Mislim da je u nizu pobeda od tri borbe. Upravo je pobedio momka koji je pobedio Juju (Vakamatsu), tako da je ovo velika prekretnica za mene i njega, verujem. Da, granica neba posle ovoga ako uspem da dobijem glavom.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Na papiru, borba ima sve izrade klasične bitke protiv hvatača. Dok je Hu dosta talentovan na nogama, Meklaren je možda i najkvalifikovaniji pokorni umetnik divizije.

I zaista, brazilski Jiu-Jitsu crni pojas može se pohvaliti sa šest podnesaka na devet ukupnih pobeda u najvećoj svetskoj organizaciji borilačkih veština.

Bilo da se radi o gušenju sa zadnjeg dela ili bravi za noge koja pukne ligamentom, „Munja“ je vrhunski uveren u njegovu sposobnost da pronađe finiš u trenutku:

„Iskreno, mislim da sam preleteo drva preko većine rangiranih „ONE Championship flyweights“ u aspektu hvatanja. Jiu-jitsu, podnesci, da, daj mi centimetar, i uzeću tu milju.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Uprkos očiglednim prednostima u odeljenju za hvatanje, 32-godišnjak je još uvek dobro zaokruženi mešoviti borilački umetnik i neće odati svoj plan igre za ovu bitku sa visokim ulozima.

McLaren je dodao:

„Uključite se i videćete. Mislim da жe biti bashing.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Reece Mclaren (@reecelightning91)

Reece McLaren na meti još većih borbi sledeće

Sa 15 nastupa ispod pojasa u JEDAN, Reece McLaren veruje da konačno kuca na vrata snimka svetske titule.

Posle poraza od Kairat Akhmetova prošle godine, Australijanac je preselio svoj kamp iz Boonchu Gym u Kvinslendov CMBT trening centar.

„Munja“ izveštava da je osvećen promenom – i da je spreman da krene ka vrhu MMA divizije u kategoriji muva:

„Da, uvek mislim da me jedna borba udaljava od (pogotka za Svetsku titulu). Iskreno, trudim se da ne razmišljam previše o tome. Uzimam samo jednu po jednu borbu. Iskreno, posle presvlačenja kampa, Nove godine, tako smo spremni da samo uđemo i razbijemo sve.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Reece Mclaren (@reecelightning91)

Pobeda nad Hu Jongom u ONE Fight Night 22 bi sigurno približila Meklarena ogromnom koraku bliže pukotini na zlatu.

Ali, ako pogodak za Svetsku titulu nije sledeći, „Munja“ se nameračio na dvojicu muškaraca koji su ga pobedili u prošlosti – #2 rangiranog Juju Vakamatsua i #3 rangiranog Denija Kingada.

Objasnio je:

„Želeo sam revanš sa Denijem od prvog dana, a on se krije u tim planinama. Voleo bih da ga vratim Sa Jujom. To je bila đavolska borba, i mislim da ćemo se još jednom pakleno posvađati, pa ćemo videti ko se najviše popravio.

„Znam da bihefinitetski se popravio od tog, i definitivno se popravio od tog. Ali da, osećam novu taktiku, novu sebe. Biće to drugačija priča za obojicu.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Reece Mclaren (@reecelightning91)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.