Halil Amir protiv Akbara Abdulaeva: 4 ključa za pobedu u okršaju Pera MMA na ONE Fight Night 22

Halil Amir Ahmed Mujtaba ONE Fight Night 16 32

Pernati MMA okršaj Halila „Bez milosti“ Amira i Akbara „Bakala“ Abdulaeva jedan je od najiščekivanijih mečeva na ONE Fight Night 22: Sundell vs. Diachkova na Prime Video-u.

Hvaleći se identičnim profesionalnim rekordima od 10-0 sa neverovatnim odnosom završnice, samo jedan od teško pogođenih napadača može da ode neporažen kada ovog petka, 3. maja, baci dole u udarnom terminu SAD.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Njihove sličnosti čine obračun intrigantnim, ali njihove razlike odrediće pobednika na takmičenju koje bi moglo da ima velike implikacije na plasman divizije.

Evo najvećih ključeva pobede za oba sportiste uoči ključnog okršaja na bokserskom stadionu Lumpinee u Bangkoku na Tajlandu.

#1 Abdulaev’s Slick Boxing

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Abdulajev je završio svih 10 svojih pobeda – sa devet takvih koje dolaze nokautom – a boks je njegovo primarno oružje.

Dolazeći iz upečatljive pozadine, kirgistanac je hrskavi udarač koji se manje oslanja na brutalnu silu kao neki njegovi vršnjaci, a više na njegov domet, tempo i tajming.

„Bakal“ radi iza svog udarca da postavi temelje za svoje sledbenike, gde cilja rupe koje se otvaraju u protivničkoj gardi kako bi mogao da provuče svoje udarce.

Ho Taek je to saznao prošle godine kada je Abdulajev pročitao njegovo kretanje i udario ga sa nadobudnim aperkatom koji je doveo do nokauta od 44 sekunde.

Dvadesetšednogodišnji Abdulajev je takođe opasan na pultu, koristeći pokrete glave da izbegne opasnost dok postavlja svoje moćne odgovore. Amir će morati da bude oprezan kada se nosi sa tako glatkim spojem brzine, snage i preciznosti.

#2 Amir’s Extra Power In A Lower Weight Class

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Spuštajući se sa lajtmotiva – gde je nokautirao osmoricu protivnika i zaradio plasman u top 5 u JEDAN – Amir će se osećati uvereno da poseduje prednost moći u meču u petak.

Turska zvezda ima potencijal u svakom štrajku, ali kao jugozapadna, njegova leva strana predstavljaće najviše opasnosti za Abdulaeva.

„No Mercy’s“ pravo levo je sredstvo za kažnjavanje, kao i njegov levi udarac, i obojica dobro funkcionišu u ovakvim okršajima otvorenog stava.

Oni se potencijano kombinuju kada Amir počne da povređuje protivnika svojim udarcem u telo i tera ih da ispuste ruke, otvarajući put za visok udarac ili levu ruku.

On takođe voli da radi na kontranapadu, pa ako Abdulajev pokuša da bude agresor, 29-godišnjak će biti spreman i čekaće da ga sretne sa teškim udarcima, šutevima i krckanjem levih kolena.

#3 Abdulaev’s Spinning Attacks

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Sve proizilazi iz osnova, ali Abdulajev takođe ima drečavu tehniku iz koje može da crpi.

Iako je biti efikasan i precizan važan deo igre kirgistanskih sportista, on zna kada da pospe neke od svojih napada koji se okreću kako bi protivnik nastavio da pogađa.

To je bilo izloženo kada je Abdulajev zakucao Arona Kanartea vrteći udarac leđima u telo u njihovom meču prošlog jula. Štrajk se srušio na solarni pleksus Ekvadorca i poslao ga da se osuši, počevši sa završnom sekvencom.

On je takođe postigao nokaut sa 360 udaraca ranije u karijeri, što dokazuje da ima široki set veština za koje su navijači ONE do sada samo bacili pogled.

Ono što je važno, Abdulajev ne spamuje svoje manje pravoslavne udarce, umesto toga postavlja svoje temelje boksom da bi dobio čitanje pre nego što odvrne neke spektakularne poteze kada ima ideju o igri protivnika.

#4 Amir’s Clinch Work

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Amir je kompetentan napadač, ali ako se Abdulajeva brzina i rad nogu pokaza previše nezgodnim, može da uposli i svoj jak klinč i vrhunsku igru.

Miljenik turskih navijača uvek radi na tome da zaokruži svoj arsenal, radeći svoje trening kampove u Dagestanu zajedno sa nekim od najboljih svetskih MMA rvača.

Amir može pokušati da uguši ofanzivne talase svog neprijatelja obezbeđivanjem klinča sa kravatama, gde voli da vozi u kolenima.

Ako odatle uspe da odvuče Abdulaeva na platno, „Bez milosti“ može da primeni još razornije ofanzivne alate.

On ima težak teren i funtu i predstavlja ozbiljnu pretnju potčinjavanja – nešto sa čime do sada nismo videli da se „Bakal“ mnogo bavi u svom dosadašnjem mandatu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.