Spremite se za UFC 301, brazilske zvezde spremne da osvetle Rio!

All Brazilian Fighters at UFC 301

Svaki od 14 udaraca uključuje brazilskog ratnika, što lokalnim navijačima daje brojne razloge da navijaju u „Čudesnom gradu“. Svaki bout na UFC-ovom povratku u Rio mogao bi da vidi pobedu brazilskog borca.

Dok SE UFC naelektrisanom povratku u Rio de Žaneiro za UFC 301, postava puca od brazilskih zvezda, spremnih da zapamte „Farmasi Arenu“. Ovaj događaj ne samo da slavi bogato nasleđe borilačkih veština Brazila, već pokazuje i kako su brazilski borci bili ključni u podsticanjem UFC-a na globalno štićenje.


Glavne atrakcije

Aleksandar Pantoja

Aktuelni šampion u letećoj kategoriji i sam Iz Rija, Aleksandar Pantoja, na naslovnim stranama UFC 301, obeležio je svoj prvi događaj koji se plaća u Brazilu. Sa profesionalnim rezultatom 27-5 i trenutnim pobedničkim nizom od pet borbi, Pantoja je uništio glavne kandidate poput Brendona Morena i Aleksa Pereza. Njegov okršaj protiv strašnog Stiva Ercega je više od borbe; to je proslava domaćeg fudbala gde namerava da zacementira svoju zaostavštinu među velikim brazilskim MMA šampionima.

Žoze Aldo

Legenda o tom sportu i simbol brazilske istrajnosti, Žoze Aldo, vraća se iz kratkog penzionisanja da bi se ponovo oglašao sa UFC svetom. Bivši kralj perja i UFC Hala slavnih, sa rekordom 31-8, suočava se sa Džonatanom Martinezom u veoma očekivanom ko-glavnom događaju. Aldova karijera je svedočanstvo duha brazilskih boraca, a pobeda bi ovde mogla da redefiniše njegovo putovanje, dokazujući da vatra „kralja Rija“ i dalje žestoko gori.

Vitor Petrino

Nepobeđen i neodlučan, Vitor Petrino je svetionik nove brazilske generacije boraca. Sa besprekornim rezultatom 11-0, ova laka teškaška senzacija od Minasa Žeraisa je oluja u oktagonu. Njegov predstojeći okršaj sa veteranom Entonijem Smitom je više od borbe; To je Petrina šansa da preuzme svoje mesto među elitom, pokazujući nemilosrdnu moć i veštinu brazilskih lakih teškaša.

Dodatni istaknuti sadržaji

Mišel Pereira

Poznat kao „Demolidor“, Mišel Pereira je spektakl spretnosti i inovacija u srednjoj kategoriji. Sa rekordom 30-11 i pobedničkim nizom od sedam borbi, Pereirin neortodoksni spoj karatea, Brazilca Jiu-Jitsua, i rvanje ga čini jednim od najukusnijih boraca za gledanje. Njegov sledeći izazov protiv Ihora Potierije mogao bi da ga podstakne na rang listu, ističući nepredvidivu briljantnost brazilskih borilačkih umetnika.

Caio Borralho

Pozdravljajući se iz Sao Luiša, Maranhao, Caio Borralho je bio sila prirode u srednjoj kategoriji. Sa rekordom 15-1 i pobedničkim nizom od 12 borbi, Boraljoove veštine u džudou, džiu-džicu i Muay Thai učinile su ga strašnim kandidatom. Njegova predstojeća borba protiv stručnjaka za hvatanje u koštac Sala Krejga je kritičan korak u njegovoj potrazi za učvršćivanjem njegovog statusa među glavnim borcima, što ilustruje dubinu brazilskih talenata u UFC-u.

Iz Santa Helene, Maranhao, Joanderson Brito se oporavio od UFC debitantskog poraza sa četiri uzastopne pobede, pokazujući svoju veštinu i elastičnost. Pobeda protiv Džeka Šora mogla bi da ga vidi kako se probija na rang listi perja, što svedoči o trajnom duhu i veštini brazilskih boraca.

Novi talenti

Vilenjaci Brener

Od Mauesa, Amazonasa, Vilenjak Brener je očarao navijače sa pet uzastopnih pobeda, sve je završeno pre poslednjeg zvona. Njegov agresivni stil spaja džiu-džicu i Muay Thai, oličava dinamičnu i eksplozivnu prirodu brazilskih borilačkih veština.

Iasmin Lucindo

Sa samo 22 godine, Fortalezin Jasmin Lucindo predstavlja živahnu budućnost brazilskih UFC boraca. Posle nezgodnog početka, njene pobede iza leđa postavile su uslove za kritičan obračun sa bivšom izazivačicom titule Karolinom Kovalkijevič, nudeći joj šansu da skoči u karijeri.

Dione Barbosa

Štićenik legendarnog Kris Kiborga, Barbosa brzo pravi sebi ime u ženskoj kategoriji. Njen predstojeći meč je više od borbe; to je šansa da se nastavi nasleđe Brazilki u UFC-u, pokazujući njihov žestok duh i nenadmašnu veštinu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.