‘Da vidimo kako radi’ – Akbar Abdulajev željan testiranja Halila Amira u bici neporaženih zvezda u usponu

Akbar Abdullaev

Akbar „Bakal“ Abdulajev spreman je za najteži meč u svojoj MMA karijeri, a dolazi protiv turskog džagernauta Halila „Bez milosti“ Amira u udarnom terminu SAD u petak, 3. maja.

Nepobeđeni duo će se sastati u ko-glavnom događaju ONE Fight Night 22: Sundell vs. Diachkova na Prime Video-u, a ono što ovaj veoma očekivani okršaj čini tako riveting je činjenica da obojica poseduju besprekorne šljake od 10-0 i stope završetka pada vilice.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

S obzirom na njihove biografije, navijači očekuju veliku bitku kada se dve perja kategorije sastanu na bokserskom stadionu Lumpinee u Bangkoku, na Tajlandu – a Abdulajev planira da im ga isporuči.

Kirgiski dinamo za sada nije izneverio globalnu bazu obožavalaca, a ne planira ni da počne u skorije vreme.

Abdulaev says:

„Sve je interesantno u vezi sa ovom borbom. Biće to udarac protiv drugog udarača. Oboje smo neporaženi sa jakim borbenim karakterom, i oboje dajemo sjajne predstave.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Abdulajev je izgledao spektakularno u svom promotivnom mandatu, pošto je za 44 sekunde nokautirao južnokorejsku senzaciju Oh Ho Taek, a prethodno nepobeđenu ekvadorsku zvezdu Arona Kanartea za samo 41 godinu kako bi održao stopru od 100 posto u finišu.

Međutim, „Bakal“ prepoznaje opasnost koja stoji u suprotnom uglu. Amir je završio devet od svojih 10 protivnika, a osam od tih pobeda dolazi preko KO.

Ovaj 26-godišnjak takođe zna da je njegov predstojeći rival trenirao u Dagestanu pod MMA legendom Kabibom Nurmagomedovim u pripremi njihove bitke, pa očekuje da će se suočiti sa najboljom verzijom filma „Bez milosti“ kada zazvoni uvodno zvono.

Abdulaev says:

„Moj prvi utisak o njemu je da je dobar borac. Okretan je, dobro se kreжe i dobar je udarac.

„Mislim da će mu priprema u Khabib-ovom trening kampu uliti samopouzdanje, tako da će biti opasniji. Rođen je u Kirgistanu, tako da je čvrst. Da vidimo kako će mu biti kada pređe u našu diviziju.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by АКС БАБРУЛАВ 🇰🇬 (@akbar.abdullaev.mma)

Akbar Abdulajev želi da održi nepobedivu ploču i krene po zlato

Akbar Abdulajev možda ima visoko razmišljanje o kolegi neporaženoj zvezdi Halilu Amiru, ali veruje da ima talenat i sposobnost da upropasti besprekoran rekord turskog sportiste.

Rodom iz Kirgistana kaže da su njegova borba IQ i pozitivan mindset bili ključevi njegovog uspeha i uveren je da će ga to još jednom odvesti do pobede na ikoničkom bokserskom stadionu Lumpinee 3. maja.

Abdulajev je ponudio:

„Moje najopasnije oružje je dobar stav i znanje. Videćeš Amirove slabosti u ringu.

„Moja prognoza za borbu je uvek ista – prsten će biti sudija. Ko god da nanišani svoj stil na meču, pobediće.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by АКС БАБРУЛАВ 🇰🇬 (@akbar.abdullaev.mma)

S obzirom na brzu uzlaznu putanju Abdulaeva i Amira, biće mnogo zainteresovanih strana koje će se boriti za svoju eksplozivnu bitku u NOĆI BORBE 22.

Koji god čovek da napusti prsten sa njihovim nesmanjenim dosijeom još uvek netaknutim, masovno će podići svoje zalihe – što se ne gubi na „Bakalu“ u njegovom lovu na Tang Kai’s ONE Featherweight MMA Svetsku titulu.

Abdulaev says:

„Veoma mi je važno da ostanem neporažen. Postoji potražnja za neporaženim borcima. Pridruћio sam se ovoj organizaciji da bih bio najbolji. Posle ove borbe, želim šansu da se borim za pojas protiv svetskog šampiona!“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.