Adrijan Li se vraća protiv sopstvenog Kolorada Nikolasa Kornejoa na ONE 168: Denver 6. septembra

Adrian Lee Antonio Mammarella ONE 167 76

Tek što je prošlog meseca završio svoj spektakularni profesionalni MMA debi, Adrijan „Fenomen“ Li uskoro će se vratiti u akciju na jednom od najvećih događaja u godini.

18-godišnja zvezda u usponu trebalo bi da se suprotstavi neporaženom kolorado škartu Nikolasu „Čeličnom gradskom klincu“ Kornejo u ne može da promaši lagani MMA nagib na ONE 168: Denver, koji se spušta uživo u udarnom terminu u Sad u Ball Areni u petak, 6. septembra.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Adrian Lee (@adrianleemma)

Mlađi brat za vladavinu svetskog šampiona u dve divizije Kristijana Lija, bivše kraljice atom kategorije MMA Anđele Li, i pokojne Viktorije Li, „Fenomen“ potiče iz porodice MMA kraljevske porodice.

S obzirom na porodično poreklo, zajedno sa brojnim Svetskim prvenstvima u pankraciji, Državnom rvačkom titulom srednje škole Havaji i besprekornom amaterskom MMA karijerom, Li se pridružio najvećoj svetskoj organizaciji borilačkih veština sa dosta hype-a koji ga okružuje.

Tinejdžer je doživeo taj hajp u velikom stilu na ONE 167 prošlog juna, gde je rasturio italijanskog stend-baja Antonija Mammarelu na putu do pobede u drugom krugu.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Sada, Li gleda da nastavi uspon u viši rang kada preuzme teško pogođenog lokalnog favorita.

Kornejo, poznat kao „Čelični gradski klinac“, talentovan je rvač i hvatač. Međutim, on ima običaj da radi svoj najbolji posao kada baca štrajkove, a starosedelac Puebla je postigao pogodak u nokaut fazi da bi počeo svoju profesionalnu karijeru.

Za Kornejoa, pobeda nad Lijem na ONE 168 mogla bi da ga uspostavi kao sledeću veliku stvar u JEDNOM šampionatu i namesti mu više prilika visokog profila u budućnosti. Što se tiče „Fenomena“, on se nada da će nastaviti da gradi na svom zamahu, steći dragoceno iskustvo unutar Kruga, i napraviti još jedan korak na svom putu ka vrhu MMA sveta.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Warrior Built MMA (@warrior_built_mma)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.