Tye Ruotolo Talks ONE Fight Night 23 Performance, Possible MMA Future

Tye Ruotolo Talks ONE Fight Night 23 Performance, Possible MMA Future
Crni pojas plus

ONE Fight Night 23 obeležio je prvi susret vunderkinda Tye Ruotolo i Jozefa Chena.

Sastanak 5. Agresivna priroda Amerikanca dovela je do jednoglasne pobede odluke na takmičenju u kategoriji hvatanja.

Ali i dalje nije bio zadovoljan svojim nastupom u Bangkoku.

„Mogao sam mnogo bolje da nastupim. To nije predstava na koju sam veoma ponosan. Nisam imao najbolji kamp, i nisam se osećao najbolje dok sam prolazio kroz meč. To je činjenica da sam pobedio čak i na svoj najgori dan – to me čini srećnim“, rekao je Ruotolo posle ONE Fight Night 23.

„Ali to nije predstava koju volim da imam, posebno na mestu kao što je Lumpinee. Imam toliko poštovanja prema ljudima u publici i na stadionu, tako da uvek dajem sve od sebe da pružim dobar šou“.

Svaki put kada se dva sportiste takmiče, uče jedni od drugih. Predrasude izlaze na vrata, a to se može reжi i za Ruotolovo iskustvo sa Иenom.

Posle 10-minutne bitke, Ruotolo je pričao o tome šta je oduzeo iskustvu sa Južnoafrikankom.

„Znaš, izgleda kao štreber na internetu, da budem iskren sa tobom. Ali on je malo jači uživo. Ali da, svo poštovanje Jozefu. On je tako dobar predstavnik džiu-džicua. (On ima) zaista neverovatnu tehniku, i (on je) stvarno dobro dete. Zaista sam zahvalan što imam meč sa njim“, rekao je svetski šampion u hvatanju u koštac sa jednom velter kategorijom.

Dok je Ruotolo podigao ruku, deo razočaranja nije ulazio u meč na 100 odsto. Po zatvaranju takmičenja, zvezda Atos Bi Džeja obelodanio je da se suočio sa nekoliko povreda koje su zvocale uoči meča.

„Baš u okviru mog kampa, bio sam bolestan veći deo. Čak i pre borbe, stvarno sam se osećao malo loše. Prolazio sam kroz par malih stvari na vratu. To je na neki način uticalo na malo mog nerva, vagusnog nerva“, rekao je Ruotolo.

„Zaista se nisam osećao sjajno što sam ušao u meč, ali čak i u svim najgorim danima, samo moram da se spremim i završim to, i to sam i uradio. Spreman sam da to uradim, i u sledećem nastupu, biću bolji. Idem kući da se ispred svega što bi me sprečilo da imam odličan nastup u sledećem. Izvešću kako treba.“

U razgovoru posle meča, Ruotolo je objasnio da njegov posao nije završen i da želi da se takmiči protiv drugih elitnih hvatača. Izgradnja trajnog nasleđa kao jednog od velikana svih vremena je pokretačka motivacija.

Privlačnost MMA takođe privlači deo njegove pažnje, naročito nakon gledanja MMA debija njegovog brata Kadea u ONE.

„Jedva čekam da uradim MMA, znaš, tako sam uzbuđena što idem. Gledao sam poslednju borbu mog brata, to me je toliko raspalilo. Bilo je tako rado videti ga. Uvek smo odrastali gledajući MMA borbe, i uvek smo znali da želimo da jednog dana budemo MMA borci, takođe, ne samo da (postanemo) borci, već i najbolji. Tako da sam srećan što sam dobio ovu pobedu u džiu-džicu. Još jedan za zaostavštinu. Moje nasleđe nije učinjeno. Želim da budem najbolji na svetu džiu-džicua. Bez pitanja, bez obzira na sve. Znam da sam na putu“, naveo je Amerikanac.

Dok Ruotolo stoji na vrhu planine BJJ, on vozi ka tome da postane poznat kao najbolji na svetu. Dok se taj cilj ne ispuni, MMA će morati da sačeka. Bez obzira koliko ga privlači sport.

„Mislim da se trenutno verovatno smatramo najboljima, moj brat i ja, sigurno. Ali ћelim da budem funta za funtu, najbolja na svetu. Tako da neжu stati dok ne doрem do toga. Ali MMA borba, to je tako velika stvar za mene, tako da sam uzbuđen što ću i tamo biti deo trke“, rekao je Ruotolo.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.