5 Weapons That Make Gustavo Balart The Man To Beat Jarred Brooks

Hiroba Minowa Gustavo Balart ONE 165 41

Na glavnom događaju ONE Fight Night 24 na Prime Video-u videće se kubanski moćnik Gustavo „El Gladijador“ Balart koji izaziva bivšeg vlasnika titule Džareda „Majmunskog Boga“ Bruksa za titulu jednog privremenog strawweight MMA svetskog prvaka u intrigantnom okršaju koji obećava dosta vatrometa.

Postavljen da se održi uživo u udarnom terminu u SAD 2.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Ovaj 37-godišnjak izgleda da je u najfinijoj formi u karijeri, a na takmičenje će doći jašući impresivan pobednički niz od četiri borbe koji uključuje pobede nad dva bivša svetska šampiona.

Ispred njegove љanse od 26 funti zlata, ovo je Balartovih pet najopasnijih oruћja.

Veliki overhand levo

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

„El Gladijador“ je odlikovani i vrhunski talentovani grčko-rimski rvač, ali ima običaj da radi najbolje što može u stend-ap odeljenju, gde obožava da oslobađa masivne udarce.

Boreći se iz južnog stava, Balartovo primarno oružje je njegova gromoglasna levica. Pošto je tipično kraći borac, njegovi protivnici će često spustiti gard – dajući Kubancu otvaranje koje mu je potrebno da prizemlji ovaj udarac sa nemilosrdnim namerama.

Kažnjavanje udaraca nogom

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Neki navijači bi mogli da budu iznenađeni Balartovi vešti i dinamični šutevi. Dok je sposoban da baca attke na telo i glavu, najefikasniji je kada kažnjava svoje neprijatelje plućnim udarcima nogom.

Ovi šutevi sami naruše ozbiljnu štetu, ali posebno dobro funkcionišu kada se upari sa njegovim udarcem levom rukom, stvarajući neverovatno tešku kombinaciju za odbranu.

Čisti kontra-štrajkovi

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Gustavo Eddy Balart Marin (@gladiador_balart_)

S obzirom na njegov kratak ugled, #3 rangirani MMA kandidat ponekad se bori da se bori na dugem dometu. Umesto toga, on voli da namami svoje protivnike da ruše na daljinu kako bi mogao da ispali svoje snažne kontra-napade.

Tokom svoje profesionalne karijere od 16 borbi, Balart je usavršio ovu igru, razvijajući se od čistog rvača do opasnog kontra-napadača.

Nemilosrdni klinč rad

Pogledajte ovaj post na Instagramu

Objava koju deli CountFilms.com (@countfilms)

Uprkos svim napretkima koje je postigao u svom napadu, bivši grčko-rimski olimpijski rvač ostaje, u svojoj srži, izuzetno jak hvatač.

U tom smislu, Balart je odličan u klinču gde je zujalica aktivnosti sa svetskim obaranjima i agresivnim štrajkovima.

Brutalno tlo i funta

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Dok „El Gladijador“ ne koristi svoje rvanje иesto, ako dobije borbu na platnu, on je zastraљujuжi umetnik.

Primetno je da koristi JEDNO globalno pravilo mešovitih borilačkih veština postavljeno u njegovu korist i rado kažnjava svoje protivnike potresnim kolenima u glavu kad god se ukaže prilika.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.