Nico Carrillo veruje da najbolje tek dolazi posle ONE Fight Night 23 pobede

Nico Carrillo veruje da najbolje tek dolazi posle ONE Fight Night 23 pobede
Crni pojas plus

Nico Carrillo je zgnječio Saemapetch Fairtex u ONE Fight Night 23 da bi se čvrsto predstavio kao neprikosnoveni #1-rangirani kandidat u jednoj šampionskoj bantamweight Muay Thai diviziji.

„Kralj severa“ je zaustavio Saemapetcha sa tri nokdauna tokom njihovog ko-glavnog sudara i onda se uverio da svet zna da je on sledeći u redu za priliku za najveću nagradu ovog sporta.

Posle takmičenja, Kariljo je bio ushićen produžetkom svog niza oko još jednog vrhunskog imena u tom sportu.

„Ja sam na devetom oblaku. Veoma sam zadovoljan svojim nastupom. I da, još jedna tajlandska legenda je dodata na listu. Malo ko može da kaže da je uradio ono što ja radim“, priznao je Kariljo za ONE.

Kariljo je bio potpuno uveren da će zaslužiti finiš, ali je za dobijanje finiša bilo potrebno malo vremena da se nadmeće u ringu.

Škot je priznao da je morao da se prilagodi onome što radi njegov tajlandski protivnik, ali kada je shvatio pokret, kraj je bio neizbežan.

„Nisam bio iznenađen (njegovom trajnošću). Mislim da je imao иudnu taktiku. Sagnuo se glavom kada sam se približavao, i morao sam da se setim toga jer je to uzimalo struju iz mojih hitaca. To je bilo malo иudno. Ali nakon što sam se prilagodio, da, znao sam da neće moći da puca“, rekao je Škot.

Dok Kariljo nastavlja da se penje unutar divizije i kao globalni superstar, mnogi misle da ulazi u svoju vrhunsku. Ovaj 25-godišnjak ne deli to mišljenje.

Ponudio je da je ovo samo početak njegovog penjanja ka vrhu planine za ono što je moguće.

„Još uvek se poboljšavam, čak i samo u ovom borbenom kampu. Ja sam novi borac u poređenju sa pre sedam meseci kada sam se borio sa Nong-O. To pokazuje koliko se poboljšavam u prostoru jednog borbenog kampa“, naveo je Kariljo.

„Toliko sam se popravila, i ne verujem da sam još u najboljim godinama. Mislim da neжu biti na najboljim godinama dok ne naрem 27, 28 godina. Ipak bi trebalo da vidite najbolje od Niko (da dođe). Ja sam kao fino vino.“

U JEDAN 168: Denver, Džonatan Hagerti će braniti titulu prvaka sveta u bantam kategoriji Muay Thai protiv Superleka Kiatmoo9. Ko god da pobedi, Kariljo жe иekati da izazove.

Škot nije dao predskazanje, ali je podelio svoje opredeljenje za to protiv koga bi želeo da se suprotstavi za svoj prvi pokušaj jednog zlata.

„Nisam siguran (ko će pobediti u toj borbi), ali bih više voleo da se borim sa Hagerti. Ne zato što mu je bolje ili tako nešto. Samo bih voleo da budem taj koji će mu uzeti pojas“, priznao je Kariljo.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.