Vlasnici škole borilačkih veština: Zadržite prodaju robe u kući!

Vlasnici škole borilačkih veština: Zadržite prodaju robe u kući!

Da biste to efikasno uradili, potrebno je da imate školski program robe, koji je dizajniran da udalji kupce od sticanja opreme na drugom mestu. Program bi trebalo da uključuje zvaničnu politiku opreme, stvaranje brendirane robe (uniforme, sparing uloške, torbe za menjače itd.) i politiku sprovođenja.

Znam — ne volite da razmišljate o svojim studentima kao o mušterijama. To je razumljivo. To što ti radiš je viši poziv. Ti podučavaš način života. To je plemenita ambicija koja vas isključuje da gledate svoje studente kao delove toka prihoda. Ja sam ista. Moramo da prođemo sve to ako želimo da ostanemo u poslu i nastavimo da menjamo živote.

Pre nego što zaronim, Podeliću dve od mnogih priča koje su dovele do stvaranja našeg programa. Naљ Dodћo bio snabdeven sa po dva para svake veličine sve opreme za sparing. Izloženi su svi da vide jarko crvene jastučiće za stopala, ručne uloške i kacige. Svi su znali da treba da kupe svoju opremu od nas. Sjajno mesto za to, zar ne? Pogreљno.

Jednog dana, stao sam do dodžoa i primetio mamu i njeno dvoje dece kako nose crvene ručne uloške i kacige sa pogrešnim logom. To je postavilo nezgodan sukob: „Oni su pogrešna vrsta — zašto ih niste kupili od nas?“

Na kraju smo imali porodične nalepnice na šlemovima da sakrijemo logopede, ali kakva je to bila muka. Nakon toga, odlučili smo da našu sparing opremu žigošemo logom naše škole i tako je dobijemo direktno od dobavljača. Problem rešen, zar ne? Pogreљno.

Jednog dana, sedela sam za svojim stolom kada je ušla majka narandžastog pojasa. Dala mi je otisak sa sajta i pitala da li je oprema ista kao i naљa. Rekoh, „Da, ali zar neжete da nasednete na to?“

Rekla je, „Ne, mogu da ga nabavim malo jeftinije preko interneta“, a onda se odvezla u svom BMW-u.

Iako sam mislio da sam rešio problem brendirannjem naše opreme, morao sam da smislim politiku za njenu primenu.

Prvi korak, Međutim, to je pronalaženje dobavljača koji je sposoban da žigoše vašu robu. Vaša primarna briga bi trebalo da budu uniforme – to je prva stvar koju novi studenti kupuju, na kraju. Stoga, službenik Gi sa tvojim školskim logom odštampanim na leđima trebalo bi da bude prva stvar koju izvoriš. Takva uniforma će studentima dati osećaj ponosa i pripadnosti. Nikada- neumoljivi, možda ćete dobiti povratni udarac od roditelja ili od učenika koji se prebacuju iz druge škole i žele da koriste gi koji već imaju.

Vaša politika i vaš odgovor moraju biti jasni: „Vi ste deo ove škole, i morate da nosite školsku gi. Ne bi se pridruћio Grin Bej Pekersima i nosio srebro i crno sa logom Rejdersa. Isto važi i za tvoju karate uniformu.“

Oprema za sparing je sledeća stavka koju treba uzeti u obzir. Moj savet je da sledite istu politiku koju koristite za uniforme. Ako želite, možete da implementiramo sys- tem kodiranje boja za sparing opremu (i za uniforme) koja ima pojaseve u boji koristeći plave ili crvene uloške i crne pojaseve koristeći crne ili srebrne uloške.

Takođe se preporučuje brendiranje zupčastih torbi i ima ih dosta na raspolaganju. Ako to ne uradite, studenti će samo ušetati sa svojim Everlast ili Nike torbama i izgubićete potencijalnu prodaju. (Napomena: Ne zahtevamo od naših učenika da kupuju torbu sa menjačem od nas, ali većina to radi.)

Drugi proizvodi mogu da spadaju u kategoriju brendiranja, uključujući artikle koji možda nisu neophodni za trening, ali koji trening čine udobnijim. Razmislite o rukavicama za torbe, mat čarapama, borilačkim veštinama, pa čak i COVID maskama. Majice su, naravno, bez mozga – kad god učenik šeta gradom ili školom u majici sa vašim dodžo imenom, to je besplatna reklama.

Na kraju, pojaviće se problemi. Možda baka kupuje deo opreme kao božićni pres- ent za svog unuka, koji trenira u vašoj školi. Kada ga dete donese, trebalo bi ljubazno da kažeš ne. Ako popustiš, samo će se pogoršati. Taj učenik će reći drugim učenicima — ili drugim stu- udubljenjima da primete — i oиiљжe, svi жe zahtevati isti tretman. Onda će mali Džoni ušetati sa crnim sparing jastučićima uprkos činjenici da dozvoljavaš samo crveno-plavo. Morate ga saseći u korenu — zbog čega sam napravio pismo i postavio ga na našu dojo oglasnu tablu. To je eliminisalo većinu problema.

POLITIKA ŠKOLSKE OPREME Uniforme i sparing oprema koju koriste/nose oni koji treniraju u ovoj školi moraju da se steknu ovde. U mnogim slučajevima oni će nositi logo škole.

Ova politika/direktiva, koju je uveo komitet, je na snazi za doslednost, safeti i dojo solventnost. To je u najboljem interesu svih osoba koje su deo ove škole. Oni koji su nabavili predmete na drugim mestima imaće godinu dana da se pridržavaju direktive. Plan plaćanja se može razraditi za svakoga kome je potrebna pomoć.

Budite u svom školskom timu i pomozite da školarina ostane među najnižima u okrugu kupovinom sve vaše opreme ovde. Cenimo to.

Kasnije dodali smo skraćenu verziju pisma u naš školski priručnik. Radi bezbednosti, uključili smo sledeće: „Orijentalno naoružanje/ demonstracioni uređaji takođe moraju biti nabavljeni ovde u dodžou.“ Razlog? Nijedan vlasnik škole ne može sebi da dozvoli da učenici donesu oružje napravljeno kod kuće, koje bi moglo da povredi druge ako se pokvare.

Suština je da što budete direktniji u izlasci politike opreme vaše škole, to ćete bolje od vas i vaših učenika biti.

Za one vlasnike škola koji nemaju prostora da nose razne veličine svega što koriste na času, preporučujem kontaktiranje Century Martial Arts. Program „Its Century Direct“ vam pomaže da postavite Veb lokaciju za svoje učenike da kupe opremu od vas, a vi možete da odaberete artikle koje oni vide. Kada obavite kupovinu, dobijate proviziju. Nikada ne morate da upravljate zalihama. Ne moћe biti jednostavnije.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.