Zvezda u usponu Žan Silva testira svoju borbu protiv veterana Drua Dobera u UFC Denveru

Zvezda u usponu Žan Silva testira svoju borbu protiv veterana Drua Dobera u UFC Denveru
Crni pojas plus

Žan Silva, dinamični brazilski lajtmotiv, brzo pravi sebi ime u UFC-u svojim izuzetnim učinkom i spremnošću da izazove sebe.

Samo dve nedelje posle zapažene pobede nad Čarlsom Džordanom na UFC 303, Silva se pojačava ne samo u konkurenciji već i u klasi težine, gde će se suočiti sa iskusnim borcem Druom Doberom u UFC Denveru.

Silva, produh Klase pretendeta Dejne Vajt (DWCS) iz ’23, pokazao je obećavajući početak svoje UFC karijere. Nakon što je na DWCS-u zaradio jednoglasnu odluku protiv tada neporaženog Kevina Vallejosa, Silva je nastavio da impresionira. On je svoje UFC putovanje započeo brzom pobedom nad Vestinom Vilsonom i nedavno je zaustavio Džordana, što je prvi put da je Jourdain završio u svojoj opsežnoj karijeri od 23 borbe.

Borba sa Džordanom imala je svoje blago štucanje – Silva je promašio težinu za 1,5 kilograma. Međutim, prelazak u laku diviziju za njegov predstojeći meč trebalo bi da ublaži takva pitanja. Suočavanje sa Doberom predstavlja značajan korak napred za Silvu. Dober, fiksator na lakoj rang listi i poznat po svojoj robusnoj kondiciji i iskustvu, predstavlja ogroman izazov.

Njegove nedavne pobede nad zapaženim protivnicima poput Terensa Mekinija, Rafaela Alveša i Bobija Grina naglašavaju njegovu sposobnost i elastičnost u diviziji.

Ovaj meč nije samo test Silvine veštine već i njegovih strateških poteza u karijeri. U konkurenciji veterana kao što je Dober u Denveru, gde Dober trenira tokom cele godine, pokazuje se spremnost Silve da preuzme prvoplasirane protivnike. Pobeda bi ovde mogla da dovede Silvu na rang listu u lakoj kategoriji i otvori brojne prilike, bez obzira da li se odluči za ostanak u ovoj diviziji ili povratak u perjanici.

Za Silvu, ova borba je pobednička situacija. Pobeda bi značajno povećala njegovu reputaciju i poziciju unutar UFC-a, dok bi gubitak, s obzirom na okolnosti kratkog obaveštenja i napredovanje u težini, ipak istakao njegovu smelost i elastičnost.

Uhvatite svu akciju u UFC Fight Night: Namajunas vs Cortez, uživo iz Ball Arene u Denveru, Colorado, 13. jula 2024. S obzirom da prelimi počinju od 19 časova ET i glavna karta u 10 PM ET, ovaj događaj obećava uzbudljive mečeve i potencijalno određujuće trenutke u karijeri za mnoge na karti.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.