Montel Jackson cilja prekretnicu u karijeri pobedom UFC Denvera nad Da’Mon Blackshearom

Montel Jackson
Crni pojas plus

Posle godinu dana udaljenosti od Oktagona, kandidat u bantam kategoriji Montel Džekson suočiće se sa Da’Mon Blekshearom u UFC Denveru, gledajući u pobedu koja bi mogla da podigne njegovu karijeru na nove visine. Prvobitno planiran da se bori u Saudijskoj Arabiji, Džeksonov okršaj je pomeren na lokaciju koja se može više voditi u Denveru, što je promena koju je pozdravio uprkos prvobitnim frustracijama.

Džekson, poznat po svom smirenom ponašanju i strateškom pristupu, održao je svoju kondiciju i stekao svoje borbene veštine tokom pauze, uprkos neuspesima otkazanih napada i zakazivanja sukoba. Njegovo poslednje pojavljivanje, zapanjujući nokaut protiv Ranija Jahje u aprilu 2023. godine, pokazalo je njegov potencijal, koji namerava da premaši u svojoj predstojećoj borbi.

Suočavajući se sa Blekshearom, strašnim protivnikom koji je nedavno trenirao sa timom Tigar Muay Thai na Tajlandu, Džekson prepoznaje značaj ove borbe. Sa 32 godine, Džekson je rešen da se probije na Top 15 rang liste bantam kategorije, razumevajući takmičarsku prirodu obezbeđivanja borbe visokog profila unutar divizije.

Kako se noć borbe približava, Džekson ostaje fokusiran na zadatak koji je na rukama – dokazujući se u kavezu protiv Bleksheara. On naglašava lični ulog koji je uključen, smatrajući da je svaki meč kritična bitka za njegovu profesionalnu budućnost.

Uhvatite svu akciju UFC Fight Night: Namajunas vs Cortez, u kojoj nastupa Džekson protiv Bleksheara, uživo iz Ball Arene u Denveru 13. jula 2024. Prelimi i glavna karta su postavljeni tako da očaravaju navijače, obećavajući intenzivne mečeve i potencijalno određujuće trenutke u karijeri za borce kao što je Džekson.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.