Pivotal Welterweight MMA Clash Between Isi Fitikefu And Hiroyuki Tetsuka Set For ONE 168: Denver

MMA fighters Isi Fitikefu and Hiroyuki Tetsuka

MMA obračun u velter kategoriji sa visokim ulozima ide u Ball Arenu na ONE 168: Denver u petak, 6. septembra.

Veteran Hirojuki „Japanska zver“ Tetsuka će se suprotstaviti opasnom finišeru Isi „Doxz“ Fitikefu u eksplozivnoj utakmici između dva vodeća kandidata divizije.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Sa 34 godine, Tetsuka trenutno izgleda da je u najboljoj formi u svojoj MMA karijeri, i doći će na ovo takmičenje jašući impresivan pobednički niz od pet udaraca koji datira iz 2021.

Dobro zaokruženi mešoviti borilački umetnik sa slomljenom snagom i šokantnom snagom, japanski stendap je tokom čitavog tog niza zaslužio pobede u prekidu – tri pokoravanja i dva nokauta.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Tetsuka je svestan da bi još jedna pobeda, ovog puta na blokbasteru severnoameričke borbene karte, mogla da izbriše svaku sumnju da je sledeći u redu za pukotinu na Svetskom prvenstvu u velter kategoriji Kristijana „Ratnika“ Lija.

„Japanska zver“ says:

„Želim da završim borbu, bilo udaranjem ili hvatanjem, i produžim svoj završni niz na šest. Želim da pokažem da za mene više nema protivnika i da ovo povežem sa pogotkom za titulu protiv Lija.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Dok Tetsuka ima vizije zlata u svojoj budućnosti, Fitikefu ima druge planove.

Tongansko-australijski dinamo pretrpeo je svoju usamljenu karijeru – tesan gubitak odluke o razlazu na svom promotivnom debiju – još u novembru 2022.

Međutim, Fitikefu se odbio spektakularnom pobedom u prvom kolu nad brazilskim nokaut umetnikom Valmirom Da Silvom u aprilu 2023.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Isi Doxz Fitikefu (@isidoxz)

Hvaleći se rekordom karijere od 8-1 koji uključuje šest pobeda u prekidu hajlajta, „Doxz“ ima sve fizičke alate i nemilosrdne završne instinkte da stavi tačku na Tetsukin niz i sam zaradi priliku za MMA svetsku titulu u velter kategoriji.

Stilski, navijačima je za poslasticu kada ova dva elitna velter kategorije zaključaju rogove. Obojica poseduju rezervoare dubokog gasa, neustrašiv pristup borbi, i veštinu da se meč završi u trenutku sa praktično bilo koje pozicije.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.