‘I Can Do Much Better’ – Alibeg Rasulov Happy With ONE Fight Night 23 Win But Promises More

Turkish MMA fighter Alibeg Rasulov

Alibeg Rasulov je dao ogromnu izjavu na svom promotivnom debiju u ONE Fight Night 23.

U glavnom događaju, turski džagernaut pobedio je bivšeg svetskog šampiona u lakoj kategoriji Ok Rae Yoon jednoglasnom odlukom u udarnom terminu SAD prošlog petka, 5. jula, i rado je uzeo tako veliki skalp u svom prvom nastupu na ONE šampionatu.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Rasulov je iskoristio svoj snažan klinč rad i oružje iz neposredne blizine da kazni Južnokorejca na putu do pobede, produživši svoju savršenu šljaku na 14-0 na svetski poznatom stadionu Lumpinee u Bangkoku, na Tajlandu.

Posle pobede, 31-godišnjak je bio ushićen. Međutim, turski sportista veruje da je mogao da pruži bolji učinak.

Rekao je:

„Pre svega želim da se zahvalim jednom šampionatu. Ovo mi je prvi put u ONE, i to je bila tako (dobra) borba po prvi put. Proљao sam pet rundi.

„Bila je to prilično teška borba. Stvarno sam srećna što sam pobedila. Protivnik mi je bio jak, ali ipak sam pobedio. Ali reći ću da mogu mnogo bolje.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Iako je Rasulov bio oduševljen što je zaradio glavom, sigurno je postojao gorko-sladak deo podizanja ruke.

Njih dvojica je trebalo da se bore za titulu MMA svetskog prvaka u jednoj privremenoj lakoj kategoriji, ali uprkos tome što je na kraju napravio težinu i položio test hidratacije, turski sportista to nije uradio u zvaničnom vremenskom prozoru i samim tim nije imao pravo da mu se kaiš obmota oko struka.

Umesto da žali zbog izgubljene prilike, predstavnik Hyperion Fightersa koristi ovo iskustvo kao ključnu lekciju za budućnost.

Rekao je:

„Ostaću u ovoj težini. Ovo mi je prvi put da se takmičim na JEDNOM šampionatu. To je malo novo za mene, sa testiranjem hidratacije. Zato i kaћem da mogu mnogo bolje. Ali u isto vreme, to je dobro iskustvo. Biću mnogo bolji u budućnosti.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Hyperion Fighters (@hyperion.fighters)

Rasulov željan da osvoji zlatnu medalju u lakoj kategoriji

Nakon što je pobedio jednu od vodećih zvezda divizije, Alibeg Rasulov veruje da je sada spreman da se suprotstavi zlatu.

Uprkos tome što preko ramena nema jednu privremenu MMA svetsku titulu u lakoj kategoriji, turski sportista poreklom iz Dagestana dokazao je svojim nastupom protiv Ok Rae Yoon da mu je mesto na globalnoj sceni.

Iako bi pozdravio okršaj sa aktuelnim kraljem dve divizije Kristijanom „Ratnikom“ Lijem, Rasulov nije nužno motivisan čovekom, već nagradom, i spreman je da se bori protiv bilo koga za to.

Rekao je:

„Ne radi se o Kristijanu Liju. Sve je u pojasu. Suočiću se sa svima koji drže kaiš, i dobiću kaiš.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Alibeg Rasulov (@rasulov_alibeg.mma)

Rasulovljev nastup u „One Fight Night 23“ ga je raspalio, i želi da zadrži zamah dok juriša ka lakom tronu.

Iako je pre samo nekoliko dana upustio u naporan rat od pet rundi, predstavnik Hiperion Boraca se oseća zdravo i obećava da će biti dobar da ide kad god ga pozovu na sledeći zadatak.

Rasulov je obrazložio:

„Nisam povređen, osećam se prilično dobro. Nisam mnogo oštetio, tako da ću biti spreman za meč ako dođe do borbe“.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Alibeg Rasulov (@rasulov_alibeg.mma)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.