Pobedite u još borbi predviđanjem protivnika Sledeći potezi

Pobedite u još borbi predviđanjem protivnika Sledeći potezi

Koliko puta ste ušli u ring na takmičenju u borilačkim veštinama i suočili se sa protivnikom – i niste imali pojma šta će on ili ona da vam dobace? Ako ste kao većina majstora borilačkih veština, verovatno niste videli ovu borbu protivnika ranije. I zbog prolazne prirode većine kumite šibice, verovatno nećete imati vremena da „osetite“ osobu.

Rezultat: Po kratkom redosledu, zaostajete sa poenima i na ivici ste poraza.

Šta ako ti kažem da postoji način da upadneš u um protivnika i shvatiš šta će on ili ona sledeće da urade? Želite li da znate? Naravno da bi.

Ključ za ovo je korišćenje metodologije poznate kao „poziciono podešavanje“. To je sistem koji je razvio „Super“ Den Anderson. Ukratko, PSU je alat za predviđanje koji ispituje kako se protivnici pozicioniraju i daje vam do zna kojih tehnika će se najverovatnije rasporediti. Razvijanje takve veštine može da vam stavi šanse u korist skoro odmah.

Poziciona instalacija: Pobedite u još borbi predviđanjem sledećih poteza protivnika

U ovom trenutku, možda se pitate zašto bi trebalo da slušate tog Andersona i šta ga čini tako „Super“. Pa, mogao bih vam reći da je četvorostruki nacionalni šampion u karateu koji je osvojio više od 70 velikih šampionata i koji je ocenjen kao top 10 borac po Crni pojas. Ili mogu da pomenem da je njegova knjiga American Freestyle Karate: Vodič kroz sparing bio je priručnik za borce poslednje četiri decenije. Ili bih mogao da naočnem da je posle pet decenija kao crni pojas — sada je 10. stepen — i dalje šutira kušu na turnirima protiv boraca koji su za trećinu njegovih godina.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.