5 Major Takeaways From ONE Fight Night 23: Ok Vs. Rasulov

Nico Carrillo Saemapetch Fairtex ONE Fight Night 23 40

Bangkok, tajlandski stadion Lumpinee pucao je na sve cilindre za ONE Fight Night 23: Ok protiv Rasulova u petak, 5. jula.

One Championship’s rising and current stars filled the iconic arena with fist-pumping excitement when the promotion returned to U.S. primetime, and the intensity lasted from opening bell to closing clash.

Nakon što je 11 pobednika napravilo svoje ocene proteklog vikenda, evo pet najvećih ponedeljka iz ONE Fight Night 23.

Rasulovljev debi stavlja Lija na nišan

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

U svom JEDNOM debiju, 31-godišnji Alibeg Rasulov je doživeo sve što dolazi sa takmičenjem u glavnom događaju ONE Fight Night — globalnim protokolima medija, težine i hidratacije, i pripremajući se za šampionske runde — ipak nije gubio vreme ubacujući sebe u sliku ONE Lightweight MMA Svetske titule.

Predstavnik Hiperion Boraca borio se sa bivšim kraljem divizije Ok Rae Yoon pet rundi pre nego što mu je dodeljena jednoglasna odluka sudija pored ringa.

Rasulovljev tvrdokorni nastup protiv Oka dokazao je da ne samo da mu je mesto na globalnoj sceni već i na listi pretendetaca koji čekaju pukotinu na kaišu Kristijana Lija.

Pošto je njegov debi sada iza njega, Pobeda Rasulova upozorila je „Ratnika“ da je još jedan izazivač u lakoj kategoriji spreman da se oproba u uzimanju njegovog zlata.

Carrillo je spreman za Hagerti-Superlek pobednika

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

U petak, 6. septembra, SVETSKI šampion u bantam kategoriji Muay Thai Jonathan Haggerty braniće svoje zlato protiv Superlek Kiatmoo9 na ONE 168: Denver — i prvoplasirani Nico Carrillo će čekati onoga ko izađe sa Svetskom titulom.

Šakota je nastavio uništavanje bantamweight divizije sa TKO drugog kruga #4 rangiranog Saemapetch Fairtexa.

Na meču, Kariljo je još jednom dokazao da je bantam kategorija sa snagom teške kategorije. Svaki napad koji je povezao ostavio je traga na tajlandskog sportistu. I nakon što je tri puta srušio Saemapetcha u drugoj rundi, nije ostavio nikakvu sumnju ko je #1 kandidat.

Hladan povetarac koji duva kroz Bal arenu u septembru neće biti samo zimski vetar koji će učiniti da njegovo prisustvo bude poznato — to će biti signal da „Kralj severa“ nije daleko.

Ruotolo otkucava još jedno ime sa liste za odstrel

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

ONE Welterweight Submission Grappling World Champion Tye Ruotolo continued his perfect ways at ONE Fight Night 23 by edging past 19-year-old sensation Jozef Chen.

Metodičan meč u kategoriji do 10 minuta i 186 kilograma dokazao je da je jedan pogrešan potez bilo kog hvatača mogao da doveo do naglog završetka. Međutim, jednom kada je Amerikanac postigao pogodak, držao je protivnika u defanzivi dok se nije oglasilo poslednje zvono.

Svojom pobedom nad Čenom, zvezda Atosa je proverila još jednu elitnu hvataljku sa svoje liste dok nastavlja da gori kroz ko je ko od najvećih imena hvatanja za potčinjenost.

Ruotolovo trčanje u 1 je samo ojačalo njegov slučaj kao najbolji hvatač funti na planeti. Bez obzira na fizičke razlike ili stilski obračun, uvek je izlazio na vrh. Jedino pitanje koje ostaje je ko moћe da zaustavi kralja velter kategorije.

Kouyate Becomes Instant Threat In Featherweight Muay Thai Division

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Luk Lesei je ušao na stadion Lumpinee sa nadom da će udariti svoju kartu za moguću priliku za jednu svetsku titulu. Umesto toga, Francuz Bampara Koujate zakuvao je iznerviranu TKO u trećem kolu nad kandidatom iz kategorije perja Muay Thai divizije #5 rangiranih.

Dvadesetdevetogodišnjak je izgledao izvanredno na svom debiju u perjanom kategoriji Muay Thai od trenutka kada je zazvonilo zvono. Kouyateova duћina, ubodi i kombinacije koje teku dale su ameriиkim problemima. I taman kada je Lesei pokušao da bude jak u poslednjoj rundi, Francuz je preokrenuo situaciju i završio meč.

Bio je to kompletan performans koji je nagoveštavao velike stvari za njegovu budućnost.

Ne samo da je Kouyate ukrao Lesseijevu grmljavinu, već se čvrsto sredio u miksu perja i svaki takmac je sada svestan pretnje koju poseduje.

Crni Panter je možda spreman za kalilov revanš

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Istaknuti desni udarac KO označio je zvaničan početak pobedničkog niza za Crnog Pantera. Njegov finiš drugog kruga nad Alijem Saladevim pokazao je da tajlandska zvezda dolazi da pravi buku.

Iako je meč osporavan u kategoriji do 139,25 funti, Crni Panter se rutinski takmičio u leteće kategorije Muay Thai diviziji.

Ali možda će se usredsrediti na nezavršene poslove pre nego što se probije na zvaničnu RANG listu sportista. Usamljeni nedostatak na rekordu 24-godišnjaka „ONE“ došao je protiv Tagira Kalilova na svom promotivnom debiju u martu prošle godine.

Sada kada su mu stopala mokra na globalnoj sceni, možda je vreme da ga vratimo nazad.

Više od godinu dana nakon njihovog susreta na ONE Friday Fights 9, Black Panther je pokazao koliko je porastao u svim aspektima Muay Thaia. Električni revanš bi poravnao rezultat i imao velike implikacije u crveno-vreloj diviziji.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.