Ok Rae Yoon Vs. Alibeg Rasulov: 4 keys To Victory In Interim World Title Clash At ONE Fight Night 23

Pictures from Eddie Alvarez vs. Ok Rae Yoon from

Na glavnom događaju ONE Fight Night 23 na Prime Video-u videće se nepobedivi promotivni novajlija Alibeg Rasulov koji preuzima bivšeg svetskog šampiona u lakoj kategoriji Ok Rae Yoon za JEDNU privremenu laku MMA svetsku titulu u intrigantnom okršaju stilova.

Taj žestoko iščekivani obračun sa Svetskom titulom odigraće se u udarnom terminu u SAD ovog petka, 5. jula, emitujući se uživo sa legendarnog Bokserskog stadiona Lumpinee u Bangkoku na Tajlandu.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Pre nego što ovi elitni lajtmotivi odu u ring i bore se za 26 kilograma zlata – i buduću borbu za ujedinjenje svetske titule sa divizijom kralja Kristijana „Ratnika“ Lija – razbijamo njihove najveće ključeve pobede.

#1 Rasulovo rvanje protiv konopaca

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by KHAN FIGHT (@khanfightmma)

Na papiru, ovaj glavni događaj predstavlja klasičan meč napadača protiv hvataljke.

Hvaleći se netaknutim 14-0 profesionalnim MMA rekordom, Rasulov se pokazao kao svetski umetnik koji se bori sa vrhunskom kontrolom i nemilosrdnim napadom zasnovanim na hvatanju u koštac.

Tridesetjednogodišnja turska senzacija želi da iznese ovu borbu na platno, ali protiv iskusnog i dobro zaokruženog protivnika kao što je Ok, postizanje golova na otvorenom biće neverovatno teško.

Ima to na umu, Rasulov bi trebalo da primeni strpljiv, stalan pritisak da prisili Južnokorejca na konopce. Kada dođe tamo, može da primeni širok spektar tehnika za obaranje, od tradicionalne dvostruke noge do velikih bacanja i putovanja iz unutrašnjosti klinča.

#2 Ok’s Counter-Wrestling Tactics

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Dok je Rasulov talentovani hvatač, Ok je jedan od najboljih napadača u lakoj kategoriji na planeti. Naravno, ћeleжe da borba ostane, gde moћe da pusti da njegovi udarci lete.

Ovaj 33-godišnjak je vešt rvač, ali tamo gde zaista sija koristi pokušaje protivnika da skine u svoju korist. Bilo da okreće scenario skidajući leđa svom neprijatelju sa pokušaja skidanja ili kažnjavajući rivala divljačkim laktovima i kolenima izbliza, Ok voli da napada dok brani.

Protiv vrhunskog hvatača kao što je Rasulov, on ne samo da mora da brani obaranje – već i da natera protivnika da plati svaki put.

#3 Rasulov’s Damaging Ground Strikes

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by UNIVERSAL FIGHTERS LEAGUE (@uflmma)

Prema jednom globalnom MMA pravilu koje daje prioritete u blizini i šteti, promotivni novajlija ne može sebi da dozvoli da jednostavno obezbedi najvišu poziciju i nada se odluci. Umesto toga, Rasulov bi trebalo da uloži dosta energije u velike kopnene udare.

Ok je vrhunski vešt odbrambeni borac koji se retko nalazi van pozicije na prostirci – upravo zbog čega će Rasulov prvo morati da ga omekša sa prizemljem i kilogramom pre nego što krene u lov na potčinjenost.

Ako uspe da izvede bivšeg čuvara titule na teren, potraži Rasulova da oslobodi napad kopnenih udaraca u nadi da će usporiti Ok, osvojiti poene i na kraju pronaći finiš.

#4 Ok’s Crispy Boxing

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Okov tehnički i nezgodan udarac doveo ga je do impresivnih pobeda nad nekadašnjim kraljem perja MMA Maratom Gafurovim, američkom legendom Edijem Alvarezom i aktuelnim svetskim šampionom u lakoj kategoriji Lijem.

Naravno, on će želeti da iskoristi taj udarac za osvajanje privremenog zlata protiv Rasulova.

Međutim, on mora da bude namerno i strateški nastrojen sa štrajkovima koje baca. S obzirom na to da je njegov protivnik tako opasan hvatač, Južnokorejac bi trebalo da izbegne da zada mnogo udaraca i umesto toga se fokusira na svoj dinamični bokserski napad dok gleda da razdvoji Rasulova nemilosrdnim udarcima.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.