Nedelja 1. jula 2024. Šokantna UFC rang lista Shakeup

Nedelja 1. jula 2024. Šokantna UFC rang lista Shakeup
Crni pojas plus

Najnovije ažurirane UFC rang liste u svim divizijama su ovde. Pogledajte dramatične pomake posle eksplozivnih borbi na UFC 303: Pereira vs Procházka 2 tokom Međunarodne nedelje borbe.

Osam divizija, muški kilogram za funtu, ženska funta za kilograme, kategorija, perje, velter kategorija, laka teška kategorija, ženska bantamweight i slamnato kategorija – zabeležile su značajne promene posle UFC 303.

Muška funta za funtu

Zapanjujući nokaut šampiona lake kategorije Aleksa Pereire od Jiří Pročazke u glavnom događaju UFC 303 katapultirao ga je za dva mesta do br. 2 na rang listi za funtu. Ova velika pobeda gurnula je Džona Džonsa na broj 3 i Leona Edvardsa na broj 4.

Ženska funta za funtu

Šampionka u bantam kategoriji Rakel Penington pala je na broj 6, dok je Kejla Harison skočila na broj 13, a Ketlen Vieira na broj 14.

Mušičarenje

Uprkos tome što na UFC 303 nije bilo rangiranih naleta u letećoj kategoriji, Kodi Durden se popeo na broj 14, a Sumudaerji je ušao na rang listu broj 15.

Perjana težina

Povlačenje Brajana Ortege dovelo je do toga da Den Ige uskoči protiv Dijega Lopesa, koji je trijumfovao i popeo se za dva mesta na broj 12. Brajs Mičel je pao na broj 13, a Ige je pao na broj 14.

Velter kategorija

Pobeda Jana Mačada Gerija nad Majklom ‘Venom’ Pejdžom nije uticala na njegov plasman, ali se MVP popeo na broj 13, izjednačavajući se sa Visenteom Lukeom.

Laka teškašica

Karlos Ulberg se, uprkos povlačenju iz borbe protiv Entonija Smita, popeo na broj 10. Smit je pao na broj 11 posle poraza od Romana Dolidzea, a Dominik Rejes je pao na broj 13.

Ženski Bantamweight

Potres je usledio posle pobede Mejsija Kjasona nad Majrom Bueno Silvom. Chiasson se popeo na br. 5, Irena Aldana na br. 4, a Harison na br. 3. Bueno Silva je pao na br. 6, sa Holi Holm, Karol Rosom, i Miše Tejta prilagođavajući se broju 7, br. 8, odnosno broju 9.

Slamnati teg

Pobeda Džilijan Robertson nad Mišel Voterson-Gomez naletela je na broj 13. Iasmin Lucindo je pao na broj 14, a Waterson-Gomez na br. 15.

Ostanite uz nas za još novosti dok ovi borci nastavljaju da prodrmaju UFC pejzaž!

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.