Budući šampioni u nastajanju

Budući šampioni u nastajanju
Crni pojas plus

Ko su vrhunski novajlije koje osvetljavaju Oktagon u prvoj polovini 2024?

Zaronite u naše krajnje nezvanične polugodišnje nominacije za zvezde proboja koje prave talase ove godine…

Kayla Harrison
Kayla Harrison

Možda će vam delovati čudno da označite dvostruki osvajač olimpijske zlatne medalje i dugogodišnju PFL tribinu kao novajliju, ali UFC debi Kejle Harison 2024. godine nije bio ništa manje od spektakularnog. Ulaskom na UFC 300 u aprilu, Harison je ostvarila dominantan rezultat u drugom kolu protiv bivše svetske šampionke Holi Holm. Sa samo jednom borbom, Harison se već pozicionirala kao kandidat za titulu. Ostatak godine obećava da će biti uzbudljivo dok bude nastavljala svoj put.

Vinicius Oliveira
Vinicius Oliveira

Vinicius Oliveira, iskusni veteran, napravio je upečatljiv ulazak u UFC ove godine. Nakon što je prošlog septembra zaradio ugovor na Takmac seriji Dejne Vajt, 28-godišnji bantam kategorije je u martu napravio pljusak dvostrukim bonus-pobedničkim nokautom Benarda Sopaja. On je taj impresivan nastup pratio pobedom nad Rikijem Sajmonom, pozicionirajući se kao zvezda u usponu i kucajući na vrata Top 15.

Felipe Lima
Felipe Lima

Bivši šampion Oktagon MMA u bantam kategoriji Felipe Lima nije mogao da odoli kratkoj ponudi za borbu protiv Muhameda Naimova u junu. Uprkos tome što je napredujela u težini, Lima je odnela zapanjujuću pobedu u trećem kolu. Njegov nastup sa 135 funti ga čini ozbiljnom pretnjom u bantamweight diviziji.

Žan Silva
Žan Silva

To što je Žan Silva propustio kilograme prošlog vikenda nije zasenilo njegovu nezaboravnu godinu. Sa prekidom prve runde Vestina Vilsona u januaru i prvim porazom nokautom koji je predao Čarlsu Džordanu na UFC 303, Silva se dokazuje kao ogromna sila. Njegov talenat, moć i harizma dobro će mu poslužiti u prepunoj podeli perja.

Karlos Prates
Karlos Prates

Karlos Prates, veteran sa 22 borbe pod pojasom, dobio je ugovor na Seriji Pretendent Dejna Vajta i u februaru je imao neprimetan UFC debi. Njegov nokaut Trevin Džajls doneo mu je „Performans noćnog bonusa“. Četiri meseca kasnije ponovio je podvig nokautiravši Čarlsa Radtkea u prvoj rundi. Velter kategorija je zanimljivo mesto, a „Noćna mora“ je spremna da napravi značajne korake.

Michael „Venom“ Stranica
Michael "Venom" Stranica

Već etabliranu zvezdu, Majkl „Venom“ Pejdž je debitovao u UFC-u sa izazovnim mečevima protiv Kevina Holanda i Jana Mačada Gerija. Sa rekordom 1-1, porazom od Holandije i porazom od Mačada Gerija, Pejdžov neuobičajeni upečatljiv stil i dalje je pretnja u velter kategoriji.

Časni pomeni

Među ostalim borcima koji su imali uticaj su Hajder Amil, Deni Barlou, Oumar Saj i Zang Mingjang. Pazite na ova imena dok nastavljaju da se uzdižu kroz redove.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.