UFC 303 Aftermath:The Kick That Shook the World!

Alex Pereira kicked Jiri Procházka at UFC 303
Crni pojas plus

UFC 303 tokom Međunarodne nedelje borbe ostavio je navijače da zuje intenzivnom akcijom i dramatičnim trenucima unutar T-Mobile Arene. Noć podstaknuta adrenalinom završena je tako što je Aleks Pereira isporučio završnicu koja je ispuštala vilicu koja je izazvala udarne talase kroz MMA zajednicu.

Posledice UFC-a su intenzivne. U samo devet UFC borbi, Pereirini uspesi su nenadmašni. Šampion u lakoj kategoriji obezbedio je svoju četvrtu uzastopnu pobedu i treću uzastopnu završnicu nokautiravši Jiržija Pročazku zapanjujućim prekidačem početkom druge runde. Tehnička veština brazilske elektrane i sposobnost čitanja i izvršavanja poteza u letu čine ga strašnom silom unutar Oktagona.

Nagli uspon Pereire nije ništa manje od izuzetnog. On je preuzeo svoju prvu UFC titulu godinu dana posle svog debija i drugu samo 736 dana posle prve pobede. Njegovih poslednjih šest pobeda uključuju pobedu nad bivšim šampionima poput Šona Striklanda, Izraela Adesanije, Jana Blahovica, Džamahala Hila i Pročazke dva puta.

Spekulacije o tome da pereira koristi „crnu magiju“ da dominira svojim protivnicima naglašavaju mistiku koja okružuje njegov meteorski uspon.

Uprkos relativno kratkoj UFC karijeri, Pereira se već razmatra među velikanima svih vremena. S tim što govori o njemu koji potencijalno juri titulu u teškoj kategoriji, mogućnost da postane prvi koji je osvojio titule u tri težinske klase nazire se na veliko, što dodatno učvršćuje njegovo nasleđe.

UFC 303 događaj je takođe pokazao neverovatnu prilagodljivost i profesionalizam. Dijego Lopes je namešten

da se suoči sa Brajanom Ortegom u ko-glavnom događaju, ali promena u poslednjem trenutku je videla da se Den Ige umešao. Besprekorno pogubljenje od strane produkcijskog tima, emitovane ekipe i boraca naglasilo je njihovu posvećenost i veštinu.

Diplomci Serije pretendenata Dejne Vajt Žan Silva, Pejton Talbot i Vinicius Oliveira nastavili su pobednički niz, pokazujući uspeh programa u identifikovanju vrhunskih talenata. Pobeda Silve nad Čarlsom Džordanom, Talbotov nokaut Janisa Ghemmourija, i pobeda Oliveire nad Rikijem Sajmonom istakli su njihov potencijal.

Kratka pobeda Romana Dolidzea nad Entonijem Smitom, uspon Mejsija Kjasona u redovima bantam kategorije, nepobeđeni niz Jana Mačada Gerija i nokaut pobeda Džoa Pajfera naglasili su dubinu talenta u UFC-u.

Uz standout nastupe i neočekivane obrte, UFC 303 se pokazao kao nezaboravna noć, ostavljajući fanove željne onoga što sledi u svetu MMA.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.