Egipatska MMA zvezda Omar El Dafrawy’s Epic Homecoming Fight at PFL MENA 2 in Rijad!

Egipatska MMA zvezda Omar El Dafrawy's Epic Homecoming Fight at PFL MENA 2 in Rijad!
via Omar El Dafrawy Facebook
Crni pojas plus

Egipatski borac Omar El Dafrawy sprema se za borbu za povratak kući na predstojećem PFL MENA 2 događaju u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji. El Dafrawy, koji trenutno trenira na Baliju u Indoneziji, smatra Saudijsku Arabiju drugim domom nakon što je deceniju živeo u Džedi.

„Uzbuđen sam što ću se ponovo takmičiti u Saudijskoj Arabiji“, podelio je El Dafrawy. „To je kao povratak kući, i jedva čekam da se borim pred strastvenom bliskoistočnom publikom.“

Platforma PFL MENA menjala je igru za borce u regionu, nudeći im globalnu pozornicu da pokažu svoje veštine. El Dafrawy, spreman da debituje za svoj PFL SmartCage protiv libanskog Specijaliste Muay Thai Anthony Zeidana, oduševljen je što je deo ovog pokreta.

„Biti deo PFL turnira u velter kategoriji i prestižna organizacija kao što je ova motiviše me da postignem velike stvari“, rekao je El Dafrawy. On veruje da će Saudijska Arabija postati čvorište borbenih sportova u narednim godinama, a PFL MENA podstiče taj rast.

El Dafrawy priznaje Zeidanovu upečatljivu veštinu, ali je uveren u svoju dobro zaokruženu veštinu koju je stekao tim eksperata. On planira da iskoristi svoj raznovrsni set veština i zadrži protivnika da pogađa tokom cele borbe.

El Dafrawy prepoznaje značaj medijske podrške egipatskim borcima. „Pozivam egipatske medije da zaostate iza mene i drugih egipatskih boraca koji se takmiče u velikim organizacijama kao što je PFL“, rekao je on. „Imamo talenat i posvećenost, ali nam je potrebna podrška i mogućnosti da zablistamo na globalnoj sceni.“

PFL MENA 2 održava se 12. jula u Zelenim dvoranama u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji. Sve oči će biti uprte u El Dafrawyja dok bude nameravao da impresionira na svom PFL debiju i potencijalno stavi egipatski MMA na mapu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.