Aung La N Sang To Face Neporaženi fenomen Šamil Erdogan u MMA borbi na ONE 168: Denver

Aung La N Sang Fan Rong ONE Fight Night 10 58

Eksplozivni MMA obračun srednje kategorije između bivšeg svetskog šampiona u dve divizije Aung La N Sanga i neporažene turske senzacije Šamila Erdogana ide na ONE 168: Denver.

Postavljen za udarni termin u SAD u petak, 6. septembra, taj intrigantni meč jamči jednog od najodlikovanijih veterana ovog sporta protiv izuzetno talentovane zvezde u usponu u Ball Areni u Denveru, Kolorado.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

U jednom uglu, Aung La N Sang se može pohvaliti sa 15 pobeda tokom svog neverovatnog mandata, zbog čega je prisvojio i MMA zlato srednje kategorije i lake kategorije.

Iako nije držao JEDNU svetsku titulu od 2021. godine, 39-godišnjak pokazuje malo znakova usporavanja.

On će ući u takmičenje vozeći pobednički niz od tri borbe, sa pobedama u prekidu nad japanskom MMA ikonom Jušinom Okamijem, brazilskim moćnikom Gilbertom Galvaom i večitim oštrim navijačem Rongom.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

„Burmaski piton“ će sada gledati da održi taj niz u životu, i verovatno će uživati u dočeku heroja u Denveru.

Iako je rođen u Mjanmaru – gde je nacionalni sportski heroj – Aung La N Sang je veći deo svoje karijere proveo trenirajući u Sjedinjenim Državama, gradeći besnu američku bazu navijača.

Međutim, pred njega je težak test protiv Erdogana u Denveru.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Erdogan, bivši član turskog olimpijskog rvačkog tima slobodnim stilom, hvataljka je svetske klase koja koristi svoju elitnu igru za obaranje, čudesni atleticizam i iznenađujuće tehnički upečatljivo za dominaciju protivnika.

Do sada je napravio besprekoran prelazak u MMA, napravivši rekord od 9-0 za početak profesionalne karijere.

To podrazumeva i njegov promotivni debi prošlog juna na ONE Friday Fights 22, pošto je 33-godišnjak zabeležio naglašenu TKO pobedu nad Fanom – dobro za ovu četvrtu uzastopnu završnicu.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Pobedom nad Aung La N Sangom na ONE 168, Erdogan bi se dodatno predstavio kao ozbiljan igrač u MMA diviziji srednje kategorije.

Na drugoj strani, legenda Mjanmara želi da dokaže da i dalje poseduje sve veštine i moć zaustavljanja šoua potrebnu za druženje sa sledećom generacijom ONE superzvezda.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.