Alaverdi Ramazanov vidi priliku za titulu sa jednim petkom u borbi za 68 pobeda

Alaverdi Ramazanov vidi priliku za titulu sa jednim petkom u borbi za 68 pobeda
Crni pojas plus

Alaverdi Ramazanov je oduševljen sledećom prilikom da zadivi publiku unutar Bokserskog stadiona Lumpinee.

Rus se vraća u akciju na ONE Friday Fights 68 u petak, 28. juna, protiv Petchtanong Petchfergusa u ključnom takmičenju u bantam kategoriji Muay Thai. Čak ni Rus ne zna šta će se desiti kada zazvoni zvono.

„Pethtanong je veoma ozbiljan protivnik. Verujem da je ovo zaista zanimljiva borba, veoma nepredvidiva, jer smo obojica borci koji pokazuju klasu i tehniku u ringu i koji se pametno bore“, rekao je Ramazanov za ONE.

Ramazanov i Pethtanong osvojili su titulu u bantamvajt diviziji. Ramazanov zna da će ovaj susret bivših šampiona biti najveća poteškoća, posebno imajući u vidu obimnu istoriju Pethtanonga u tom sportu.

„Petchtanongova snaga je verovatno njegovo kolosalno iskustvo. On je veoma iskusan protivnik, veoma talentovan, i sa jakim borbenim IQ-om“, rekao je Rus.

„Nemam plan za borbu sa njim. Da budem iskren, samo ћelim da ga nadigram. Videću kakav će biti njegov stil. Sa momcima kao što je on, nećete moći samo da nametnete sopstvenu igru, ali je zanimljivo pokušati.“

„Činim sve što je u mojoj moći u sali da iznenadim i udovoljim navijačima svojom pobedom“.

Dok Džonatan Hagerti sedi na tronu u bantam kategoriji sa datumom protiv Superleka Kiatmoo9 na ONE 168: Denver, Ramazanov smatra da ovaj okršaj ima sve što je potrebno da se pobednik uzdigne do pogotka za zlato niz liniju.

S tim što obojica žele da povrate izgubljenu nagradu, ulozi vrše još veći pritisak na sportiste da impresioniraju.

„Definitivno, ovo je (vrhunska) borba kandidata. Generalno, nemamo mnogo boraca u ONE koji toliko dugo nastupaju na tako visokom nivou i tako definitivno, pobednik će se boriti za Svetsko prvenstvo“, pomenuo je Ramazanov.

Rus je upeo u Hagertija. Privlačnost zlata privlači njegovu pažnju, ali zna da ne može da gleda predaleko niz put sa Pethtanongom tačno ispred sebe 28.

Bez obzira da li je Hagerti ili neko drugi u pitanju, Ramazanov i dalje želi da se vrati na vrh planine bantam kategorije i obezbedi svoje mesto najboljeg u diviziji.

„Naravno, Hagerti je veoma poznat i veoma tehnički borac. Mnogi ga poznaju. Veoma je poznat u Engleskoj i na Tajlandu. A kada ste sigurni da lako možete da pobedite ovog momka, onda s pravom počinjete da zahtevate ovu borbu“, rekao je Ramazanov.

„Ali nije bitno ko ima kaiš kada dođem po njega. Boriću se protiv onoga ko ga ima, bilo da je Hagerti ili neki drugi protivnik.“

ONE Friday Fights 68 airs live on Friday, June 28, via global pay-per-view on watch.onefc.com u 8:30 ujutru ET/5:30 pre podne PT.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.