Rising UFC Star Payton Talbott Gaining Recognition Inside and Outside the Octagon

Payton Talbott
Crni pojas plus

Samo dve borbe u njegovoj UFC karijeri, Pejton Talbot već oseća efekte svog uspeha u svetskoj premijeri organizacije mešovitih borilačkih veština.

„Svaki put kada izađem sada, prepoznaju me, što je nekako novo“, kaže 25-godišnji perspektivac bantam kategorije, koji će se takmičiti protiv Janisa Ghemmourija na UFC 303 prelimsu ove subote uveče u T-Mobile Areni. Ranije neprimećen u rodnom Renu, u Nevadi, Talbotu sada često prilaze navijači uzbuđeni što dele prostor sa njim.

Čak je i legenda skejtborda Toni Hok primetio Talbota. Nedavno je Talbot imao priliku da kliza sa Hokom, trenutak koji opisuje kao ostvarenje sna, posebno jer su se povezali preko zajedničkih prijatelja.

Na profesionalnom planu, nedavne pobede Talbota uključuju zapaženu pobedu u drugom kolu nad Kameronom Sajmanom u martu, što je njegov rekord u visini na impresivnih 8-0. Njegova posvećenost sportu i mentalna čvrstina, poput upornosti potrebne u skejtbordingu, kvaliteti su koji nastavljaju da oblikuju njegovu borbenu karijeru.

Uprkos rastućoj slavi, Talbot je i dalje fokusiran na čistu suštinu sporta, izbegavajući odvraćanje pažnje od priznanja kojim sada komanduje. Njegova sledeća borba na UFC 303, koja je prvobitno trebalo da se nalazi na karti koju je naslovio Konor Mekgregor, i dalje ima značaj za njega, iako Mekgregor više nije deo događaja.

Dok se Talbot priprema da se prvi put takmiči pred publikom uživo, on to vidi kao ključni trenutak u karijeri, onaj koji bi mogao da definiše njegovu buduću putanju u UFC-u. S obzirom da se uskoro nameće da se probije na Top 15 rang listu, Talbot jedva čeka da se suoči sa izazovnijim protivnicima i dokaže svoju snagu među najboljima u diviziji.

Uhvatite svu akciju na UFC 303: Pereira vs. Procházka 2, uživo iz T-Mobile Arene u Las Vegasu, Nevada. Prelims startuje u 20:00 ET/5 PM PT, a sledi glavni događaj na PPV u 10 PM ET/7 PM PT.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.