Jiří Procházka’s Swift Ascent to UFC Light Heavyweight Champion: Key Fights and Achievements

Jiří Procházka meets Alex Pereira
Crni pojas plus

Jiří proházkin ulazak u UFC laku kategoriju nije bio ništa manje od meteorskog, brzo je osvojio šampionsku titulu u samo svojoj trećoj borbi u organizaciji. Otkrijte ključne trenutke i napade koji su istakli njegovo putovanje do vrha.

Prekretnice u karijeri

Jiří Procházka je pukao na UFC sceni 12. jula 2020. godine, nokaut pobedom nad Volkanom Oezdemirom u drugoj rundi, nastupom koji mu je doneo učinak noćnog bonusa.

Njegov nagli uspon kulminirao je kada je stegao UFC titulu u lakoj kategoriji, postavši prvi češki šampion u istoriji UFC-a, pobedom nad Gloverom Tekseirom zadnjim golom gušenjem na UFC 275 12. juna 2022. godine. Ovaj epski obračun odato je počast Borbi godine 2022.

Tokom svog UFC mandata, Procházka je uporno zadivio navijače, obezbeđujući performanse noći ili borbu noćnih bonusa u četiri od svojih pet udaraca.

Zapažene bitke
  • UFC na ESPN- u: Reyes vs Procházka (1. maj 2021) Pre ove borbe, Jiří Proházka je bio perspektivni takmac, ali je njegov nokaut Dominika Rejesa vrtećim laktom učvrsnuo svoju reputaciju strahovitog napadača. Borba je bila uzbudljiva razmena od samog početka, a oba borca razmenjivala su teške udarce. Procházkina elastičnost i upečatljive veštine bile su izložene u punom sjaju, što je kulminiralo nokautom koji mu je doneo i Performans noći i borbu noćnih počasti.

  • UFC 275: Teixeira vs Procházka (12. jun 2022) Šampionska pobeda Proházke nad Gloverom Teixeirom bila je dramatična i intenzivna borba, s tim da je titula promenila vlasnika u poslednjim trenucima pete runde. Uprkos tome što je Tekseira vodio na rezultatima ulaskom u poslednju rundu, Proházka je obezbedio zadnje gol gušenje koje je okončalo borbu sa samo 28 sekundi do kraja, tvrdeći ne samo pobedu već i borbu godine. Ova nezaboravna borba smatra se i potencijalnom budućom Kugom slavnih indukta.

Obavezno uhvatite Jiří Procházka u akciji na UFC 303: Pereira vs Procházka 2, prenosi uživo iz T-Mobile Arene u Las Vegasu, Nevada. Preliminarne borbe počinju u 20:00 ET/5 PM PT, a sledi glavni događaj na pay-per-view u 10 PM ET/7 PM PT.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.