Updated UFC Rankings and Key Matchups Leading Up to UFC 303: Pereira vs. Procházka 2

Anker Partners with UFC as Official Charging Partner in the Middle East and Africa
Crni pojas plus

UFC rang lista zabeležila je nekoliko pomaka u četiri divizije – muškoj funti za funtu, perjanici, lakoj kategoriji i teškoj kategoriji – posle nedavnih mečeva u Saudijskoj Arabiji. Evo prekida promena i pregleda šta očekivati na UFC 303: Pereira vs. Procházka 2.

U muškoj kategoriji funte za funtu, Tom Aspinall se popeo na broj 12 dok se priprema za privremenu borbu za titulu protiv Kurtisa Blejdsa na UFC 304 u Mančesteru. Bivši šampion u lakoj kategoriji Čarls Oliveira pao je na broj 13. Podela perja je videla Giga Chikadzea kako se seli na broj 10.

Laka teškaška divizija bila je svedok značajnog kretanja: Volkan Oezdemir se popeo za dva mesta na broj 7 posle pobede nad Džonijem Vokerom, koji je pao na broj 9. Dominik Rejes i Azamat Murzakanov popeli su se za jedno mesto, dok je Alonzo Menifild pao na broj 15.

U kategoriji teške kategorije, pobeda Aleksandra Volkova nad Sergejem Pavlovičem podstakla ga je na broj 3, gurnuvši Pavloviča na br. 5.

UFC 303 obećava da će biti naelektrisan revanšom za titulu u lakoj kategoriji između šampiona Aleksa Pereire i Jiří Pročazke, koji je pobedio na Međunarodnoj nedelji borbe. Ovaj revanš usledio je posle njihovog prvobitnog susreta na UFC 295 u Njujorku, gde je Pereira obezbedio titulu.

Ko-glavni događaj uključuje borbu u kategoriji perja između broj 3 rangiranog Brajana Ortege i broj 14 Dijega Lopesa. Ortega namerava da nadogradi svoju nedavnu pobedu nad Jairom Rodrigezom, dok se Lopes nada da će produžiti pobednički niz posle pobede nokautom na UFC 300.

Među drugim zapaženim borbama su laki okršaj u teškoj kategoriji između Entonija Smita i Romana Dolidzea i potencijalni eliminator ženske titule u bantam kategoriji između Majre Bueno Silve i Mejsi Kjason. Rani prelimi biće u centru pažnje takmičenja u slamnatoj kategoriji između Mišel Voterson-Gomez i Džilijan Robertson, a u pitanju su plasman i buduće prilike.

Ovi mečevi ne samo da utiču na rangiranje, nego postavljaju i uslove za buduće pogotke za titulu i trenutke koji određuju karijeru dok borci šmugnu za poziciju u svojim divizijama.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.