Jonathan Di Bella Recharged For ONE Friday Fights 68 Main Event

Jonathan Di Bella Recharged For ONE Friday Fights 68 Main Event
Crni pojas plus

Džonatan Di Bela izgubio je titulu na skali uoči borbe 58. Sada, italijansko-kanadski napadač je motivisan da povrati svoje zlato u glavnom takmičenju ONE Friday Fights 68 u petak, 28. juna, protiv Prajančai PK Saenchai.

Prepričavajući suđenja svog poslednjeg puta u Bangkoku na ONE šampionatu, Di Bela je istakao kada je konačno shvatio da mu je titula svetskog šampiona oduzeta sa imena.

„Otišao sam da se suočim jer sam se nadao da borba još uvek teиe. Hteo sam da idem u bolnicu, i mislio sam da bi mogli da mi daju nešto da se osećam bolje. Sećam se suočavanja, i držao sam se u povraćci. Hteo sam da povratim po njemu. Ja sam u fazonu, „Ne povraćaj po njemu. Ova stvar ide viralno ako povraćam“, rekao je Di Bela za ONE.

„Tako smo otišli u bolnicu, ja sam povraćao, oni su me vratili na krevet, stavili su infuzije u mene i sutradan sam se probudio u svojoj hotelskoj sobi. Ne sećam se šta se desilo. Još uvek se nisam osećao dobro. Ali onda sam počela da shvatam da sam izgubila kaiš, i nisam mogla da verujem da se ovo desilo. Čim sam saznao, bilo je srceparajuće.“

Razočaran što je izgubio titulu, Di Bela se preusmerava na zadatak koji mu je na rukama kako bi ponovo mogao da sedne na slamnati kik-boks tron.

U pripremi za titulu tilt, bivši svetski šampion u kik-boksu ONE Strawweight čak uzima neku motivaciju od Roki IV.

„Imam šampionski mentalitet, ali sada sam slabiji, tako da se osećam još koncentrisanije. Želim da pobedim u svakoj borbi, ali pogotovo sada kada više nemam pojas, želim da ga vratim svojoj porodici. To je moja motivacija“, izrazio je Di Bela.

„Boreći se u rodnom gradu pred porodicom, svojim ljudima, osećam se kao da je to roki protiv Dragog tipa priče. Idem tamo sa Roki mentalitet i da mi se vrati kaiš.“

Prajančai ima svoje motive. Kao kralj Muay Thaia, on traži zlato u dva sporta pred publikom u Bangkoku.

Znajući šta tajlandska zvezda donosi za sto, Di Bela veruje da će taktika i sposobnost prilagođavanja igrati najveću ulogu u glavnoj borbi za događaje u petak.

„Verujem da će onaj ko koristi svoj IQ i ko god bude pametniji pobediti u borbi. Navijači treba da očekuju tehničku bitku“, navela je Italijansko-kanadska.

„Ali onda bi to mogao da bude tehnički ili ludi rat. Zavisi kako жe izaжi i kako жu izaжi. Ko zna? Ali treba očekivati nešto kul i veoma dobru borbu.“

Iako je borba morala da bude odložena zbog Di Bele bolesti prošli put, Italijansko-kanadski se nije mnogo promenio za datum prebukiranog.

Di Bela je morao da se resetuje i uveri se da je dostigao vrhunac u pravo vreme. On veruje da je sada vreme, a ONE Friday Fights 68 obeležiće dan kada će ga ponovo zvati ONE Strawweight Kickboxing Svetski šampion.

„Okolnosti su se promenile, ali bio sam spreman za njega i veoma uzbuđen što ću se takmičiti protiv njega u aprilu. Samo smo morali da uzmemo još malo vremena. Bili smo oštri kada smo se vratili u teretanu i to je to. To je bilo ponavljanje stvari koje smo ranije radili za njega“, rekao je Di Bela.

„Samo treba da uđem unutra i budem spreman za sve što ima. Ne mogu da predvidim ništa što će se desiti u borbi – samo predviđam pobedu za sebe.“

ONE Friday Fights 68 is available on global pay-per-view via watch.onefc.com u petak, 28. juna, u 8:30 ujutru ET/5:30 pre podne PT.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.