‘I Had So Much Fun’ – Kade Ruotolo Weighs In On Successful MMA Debut At ONE 167

Kade Ruotolo Blake Cooper ONE 167 69

One 167: Tawanchai vs. Nattawut II on Prime Video je predstavio jedan od najiščekivanijih debija mešovitih borilačkih veština u skorije vreme, pošto je aktuelni svetski šampion u lakom hvatanju u koštac Kade Ruotolo prvi put postavio rukavice od 4 unce.

Prošlog petka u udarnom terminu u SAD, 21-godišnja brazilska superzvezda Jiu-Jitsu ostvarila je spektakularnu pobedu u prvom kolu nad teško pogođenim Blejkom Kuperom u njihovom lakom MMA otpadku.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

S obzirom na njegove neverovatne akreditive, malo navijača je bilo iznenađeno što je Ruotolo uspeo da obezbedi pobedu u potčinjenosti. Međutim, crni pojas Bi Džej Džeja takođe je pokazao respektabilnu upečatljivu igru, rado se razmenjivao na nogama sa iskusnijim protivnikom.

Taj ukus MMA ima Ruotolo – koji je sada verovatno najbolji čist hvatač u sportu – svrbi da se vrati u akciju.

Dok trenutno treba da brani svoje potčinjeno hvatanje za zlato protiv Majkija „Darta Rigatonija“ Musumecia 6. septembra na ONE 168: Denver, rekao je za onefc.com da bi voleo da se ponovo bori u svesrbijanom sportu:

„Tako mi je hitno da se odmah vratim u MMA carstvo, da budem iskren sa vama. Tako mi je bilo zabavno veиeras. Iskreno sam želeo da se vratim i uradim to ponovo.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Uvek težeći izvrsnosti, Ruotolo je dodao da vidi prostor za napredak u svojoj stend-baj-igri:

„Osećam se kao da si ti najveći kritičar većinu vremena. Video sam mnogo grešaka ili sam se osećao kao da sam napravio mnogo grešaka na nogama.

„Ali u isto vreme, upravo sam dobio tu nervoznu energiju, taj nervozni debi, i jedva čekam da odem da pokažem ljudima šta mogu da uradim na nogama.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Kade & Tye Ruotolo (@ruotolobrothersjiujitsu)

Chatri Sityodtong Gushes Over Ruotolo’s Striking

Kade Ruotolo je možda kritičan prema svom nastupu na ONE 167, ali jedan predsedavajući i izvršni direktor Chatri Sityodtong nije bio ništa manje nego impresioniran.

Rekao je da ga je Ruotolov udarac – od njegovih udaraca do njegovih udaraca i prelaza između faza borbe – oduvao.

Prema Sityodtongu, mlado čudo od hvatanja izgledalo je mnogo iskusnije u MMA nego što njegov rekord od 0-0 sugeriše:

„Bio sam veoma iznenađen. Većina ljudi koji su, znate, svetski prvaci i najbolji u jednoj disciplini, obično pokažu malo ukočenosti u drugoj disciplini. Ali Kade je izgledao veoma glatko.

„Njegova tranzicija, pa neki njegovi startovi su bili isključeni u smislu tajminga, ali to je za očekivati. Ali mislio sam da je za njegov MMA debi verovatno jedan od najveжih MMA debija. Nije izgledao kao debitant, to je sigurno.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Tyler Wombles🤠🇺🇸 (@classicfightteam)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.