Manny Pacquiao u redu za šok povratak protiv Marija Bariosa

Manny Pacquiao u redu za šok povratak protiv Marija Bariosa

Manny Pacquiao mogao da se vrati u borbu Mario Barrios za WBC Welterweight Belt u 45- oj godini.

Pacman se povukao posle poraza od Jordanis Ugas 2021. Imao je jednu egzibicionu izložbu u tom periodu sa pobedom nad DK Yoo. Tuča sa Conor Benn, Conor McGregor i a Flojd Mejveder revanš je pomenut. Međutim, ništa se nije materijalizovalo, ostavljajući otvorena vrata za borbu sa Bariosom. Borba se planira za Septembar u bilo kom od MGM Grand ili T-Mobile Arena u Las Vegasu.

Barios je WBC privremeni šampion u velter kategoriji, pojas koji je stekao posle pobede nad Ugasom. Odbranio ga je pobedom nad Fabijan Maidana u svojoj poslednjoj borbi. Barrios bi mogao da postane potpuni WBC šampion posle Terens Kroford postao ‘Šampion u pauzi.’ Bad će se boriti Israil Madrimov 3. avgusta u juniorskoj srednjoj kategoriji.

Kroford se nada da će postati šampion četiri divizije tako što će zgrabiti ruski pojas. Taj scenario je maniju pružio šansu da se vrati sa 45 godina. Predsednik njegove promotivne kompanije, Manny Pacquiao Promotions, Šon Gibons, je prethodno nagovestio povratak Manija.

„Manny Pacquiao još uvek juri istoriju. Pred njim je još jedna velika borba 2024. godine. Meni je ušao u istoriju sa 40 godina kada je pobedio Kita Turmana i osvojio svetsku titulu WBA lige od 147 funti. Postao je najstariji borac koji je to ikada uradio. Voleo bi priliku za titulu u velter kategoriji pre nego što je nazove karijerom“, Šon Gibons Rekao

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.