Zayas eases Past Teixeira To Remain Neporažen

Zayas eases Past Teixeira To Remain Neporažen

Ksander Zajas zadržao je svoj neporaženi rekord komotnom jednoglasnom odlukom pobedom protiv Patrick Teixeira.

Juniorski okršaj u srednjoj kategoriji mogao je da predstavi Zajasu neke probleme. Suočio se sa svojim prvim jugozapadom i veteranom koji je dolazio u formu. Tekseira je zaustavio svoja poslednja tri protivnika. Međutim, Zajas je sprečio protivnika da stekne uporište.

Već u drugoj rundi, Zajas je prizemljio veliku levu udicu da ljulja Teixeirinu glavu. Zajasova povećana proizvodnja je pokazala, sa 14 šuteva tela da završi tu rundu. Dok je Tekseira pokazao svoju odlučnost, Zajas je stao na gas. Desni aperkat, praćen levom stranom, ubo je Tekseiru u trećem kolu. Zajas je dominirao, razbijajući Teixeirinu gardu.

Posle polovične etape, Zajas je tražio prekid. U osmoj rundi, levo-desni kombinat posle kojeg je usledio aperkat povredio je Tekseiru. Kada se osmi završio, doktori su proverili Teixeiru da vide da li može da nastavi. Dok je borba bila dozvoljena, rezultat je bio neizbežan, s tim što je Zajas odneo pobedu sudijama: 100-90, 100-90 i 99-91.

Reakcija

„Osećao sam da je to težak test, ali sam ga položio sa letećim bojama. Kao što mi svi u Top Ranku kažu, pre nego što odeš 12, moraš da ideš 10. Uradio sam to danas. Diplomirala sam. To su bile runde koje su mi trebale. Spreman sam za sve љto mi sada nabace. Moram da radim pod tim uglom levo, da idem spolja, da radim na telu. Osećao sam da je moja distanca danas ključna. Govorio sam to, Džoš Keli. (Top Rank) je takođe upravo potpisao Vito Mielnicki, moj dobar prijatelj, ali ima 154 funte i forma je Džersija. To je borba koju možemo da ostvarimo u budućnosti“, rekao je Zajas

Odgovor na društvenim mrežama

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.