Fury Vs. Usyk PPV brojevi dobijaju pomešanu reakciju

Fury Vs. Usyk PPV brojevi postavljaju rekord

PPV brojevi za Tajson Fjuri Vs. Oleksandr Uysk otkriveni su, dobijajući pomešanu reakciju.

Usyk je pobedio Fjurija i postao neprikosnoveni šampion u teškoj kategoriji podeljenom odlukom. Kako prenosi ESPN, borba je imala PPV prihod od preko 50 miliona dolara, prodavsi 1,5 miliona PPV-a. Bio je među 10 najgledanijih PPV-ova svih vremena, sedeći između Flojd Mejveder Vs Migel Koto (broj devet na 1,5 miliona kupovina) i Majk Tajson Vs Piter MekNili (broj osam na 1,55 miliona kupovina).

Većina PPV kupovina stigla je iz Velike Britanije, gde je cena PPV-a bila 32 dolara u poređenju sa 69,99 dolara u SAD. Borba je takođe privukla 40 miliona dolara od sponzorstava i 3 miliona dolara plus od prodaje karata. Događaj je koštao prijavljenih 120 miliona dolara. Međutim, tvrdi se da je 121 milion dolara prihoda otprilike izgubljeno zbog ilegalnih tokova. Do nedostatka američkih PPV-ova je možda došlo zbog visoke cene i nedostatak uspešan marketing.

To je daleko zaostajalo za borbom Mejvedera protiv Pakiaoa, koji je odradio 4,4 miliona PPV kupovina. Dok je borba izazvala spektakl, nije imala očekivano. Međutim, njih dvojica će ponovo pokrenuti stvari 21. Nejasno je da li će to biti za neprikosnovene. Usyk je obavezan da brani pojaseve od svog IBF obaveznog Danijel Diboa. Iako je podneo zahtev za izuzeće, što mu je omogućilo da zadrži pojas, još uvek bi mogao da bude skinut.

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.