Usyk: Fury Was My Hardest Fight

Usyk: Fury Was My Hardest Fight

Oleksandr Usyk je rekao da Tajson Fjuri borba mu je bila najteži izazov u karijeri.

Usyk je osvojio neprikosnoveni šampionat u teškoj kategoriji u pobedi u podeljenoj odluci. Pobeda je usyka učinila prvim neprikosnovenom šampionkom u teškoj kategoriji od Lenoks Luis. Usyk je dominirao u ranim delovima borbe pre nego što je Fjuri uzvratio u srednjim rundama.

Fjuri je prizemljio brojne aperkate u telo, a onda jedan u lice, usporavajući Usyk. Međutim, prekretnica se dogodila u devetoj rundi. Usyk je prizemljio veliku levu ruku, praćenu brojnim kombinacijama kako bi umalo zaustavio Fjurija. Sudija je spasao ciganskog kralja od prekida, dajući mu umesto toga osam poena.

Revanš je zakazan za 21. decembar. To bi i dalje moglo da bude za neprikosnoveno ako IBF dozvoli izuzeće Usyka da zadrži pojas i odloži njegovo obavezno protiv Danijel Diboa. Gledajući unazad, Usyk je osetio da mu je Fury dao najteži test.

„Najteža borba – da. Najveći udarac – ne. Zato što je Derek Čisora, veoma opasan momak. (Jedan udarac je sleteo) na rukavice i ja sam rekao, ‘O moj Bože.’ Kao bejzbol palica. Kada sam dobio aperkat, to je bio veoma bolan. Oseжam se moћda 10 sekundi i kaћem, „Hej Boћe, hvala ti, pomozi mi“ Kažem sebi, „Pomeri se. Pomeri se jer ako prestaneš ubiće te,“ Usyk Rekao

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.