Poirier doživeo višestruke povrede posle poraza od Makhačeva

Poirier doživeo višestruke povrede posle poraza od Makhačeva

Dastin Poirier ima brojne povrede posle gubitka od Islam Makhačev na UFC 302.

Dijamant je izgubio u podnesku u petoj rundi pošto je Makhačev uspešno odbranio svoj UFC pojas u lakoj kategoriji. Borba je bila nagoveštena kao Poirierova potencijalna borba za penziju. Poirier je izašao u ‘Shine Bright Like a Diamond’, aludirajući da je to bio njegov oproštajni meč. Dok je imao uspeha sa svojim napadom, Islam je bio dominantan borac.

Porazi za Khabib Nurmagomedov (UFC 242 u 2019. godini) i Čarls Oliveira (UFC 269 2021) takođe ga je sprečio da osvoji titulu u lakoj kategoriji. Sada kada se prašina slegla, Dastin je otkrio štetu koju je pretrpeo. Iv Edvards takođe je rekao da je Poirier imao povredu rebara pre početka borbe.

„Način na koji je nastupao u subotu uveče, čoveče, to mi je bilo super impresivno i to niko ne zna, a on će verovatno biti u fazonu ‘Zašto si to izbacio’ Znam da Makhačev nije bio 100 posto, niko ne ulazi u borbu 100 posto, povredio je rebra kao dve nedelje pre borbe i nije se rvao niti se borio za dvoje, dve i po nedelje. Verovatno ne bi trebalo (reci) ali za mene je to impresivnije. Protiv tog tipa, kao što si se rvao protiv onog tipa sa rebrima, u redu, impresioniran sam“, Iv Edvards Rekao

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.