Ufc antimonopolsko poravnanje ide na sud na usvajanje

Ufc antimonopolsko poravnanje ide na sud na usvajanje

UFC-ovo poravnanje protivmonopolske tužbe u iznosu od 335 miliona dolara sada je podneto na sudu.

TKO Group Holdings Inc., koji uključuje UFC i WWE nakon njihovog spajanja, rešio je dve tužbe protiv klase koje su podneli bivši UFC borci. Tužbe, podnete 2014. i 2021. godine, sugerisale su da je UFC monopolizovao koliko borci mogu da zarade kršeći antikonkurentne mere za uklanjanje konkurencije.

Prvi slučaj, ‘Le et al. vs Zuffa’, dovelo je oko 1.200 boraca 2014. Onda, 2021, Kajan Džonson i C.B. Dollaway je podneo tužbu po sličnoj osnovi. Postignuta je nagodba kako bi se izbegao odlazak na sud. Sada su otkriveni uslovi tog poravnanja. UFC će se mutiti 100 miliona dolara na „računu koji nosi kamatu“, tri dana nakon što sud preliminarno odobri poravnanje.

Još 100 miliona dolara biće stavljeno tri dana nakon što sud odobri poravnanje ili 1. novembra 2024. godine, u zavisnosti od toga koji dolazi kasnije. Poslednjih 135 miliona dolara duga biće isplaćeno najkasnije do 1. aprila 2025. godine. Isplate će otići u UFC Fond za poravnanje, koji će izvršiti isplatu borcima koji ispunjavaju uslove. Mada su obe strane potpisale sporazum, sudovi ga moraju odobriti.

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.