Dastin Poirier toplo dočekan kući posle UFC 302 poraza

Dastin Poirier toplo dočekan kući posle UFC 302 poraza

Dastin Poirier dobio je topao odgovor u svom rodnom gradu Lafajetu, Luizijana, posle poraza od Islam Makhačev na UFC 302.

Dijamant je propustio svoju prvu svetsku titulu, izgubivši od UFC šampiona u lakoj kategoriji putem pokoravanja u petoj rundi. Poraz je bio bolan, s obzirom na Poijerov rekord u borbama za titulu. Pretrpeo je gubitak zbog Khabib Nurmagomedov na UFC 242 u 2019. godini, izgubivši preko zadnjeg gola gušenja u trećem kolu, pošto nije uspeo da dobije pojas u lakoj kategoriji. Isto se desilo i kada se Poirier suočio Čarls Oliveira za pojas u lakoj kategoriji na UFC 269 u 2021.

Još jednom, Poirier je pretrpeo gubitak preko zadnjeg gola. Poirier je imao priliku da se iskupi kada se borio Justin Gaethje za BMF pojas na UFC 291. Međutim, Hajlajt je zaustavio Poiriera u drugom krugu. Pre borbe protiv Islama, Poiri je nagovestio da bi mogao da se povuče.

Posle poraza postavio je pitanje da li treba da nastavi da se bori ako u ponudi ne bude bilo pogotka za svetsku titulu. Iako Poirier nije objavio da se povlači, to je odluka koju mora da razmotri. Bez obzira na njegov izbor, on je očigledno miljenik navijača. Sledeći klip prikazuje Poiriera kako se vraća u rodni grad. UFC borac je preplavljen navijačima, koji su došli da ga pozdrave na aerodromu.

„Lepo je vratiti se kuжi. Nisam spavao sedam uzastopnih dana u svom krevetu od januara. Bio sam na putu, putovao, borio se, trenirao. Lepo je vratiti se i cenim sve iz Lafajeta, što su došli ovde da me pozdrave na aerodromu, i moju porodicu. Podrška je luda i mnogo mi znači, tako da hvala, Luizijana“, rekao je Poirier

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.