Kodi Krauli se navodno povlači iz okršaja Sarona Enisa

Kodi Krauli se navodno povlači iz okršaja Sarona Enisa

Kodi Krauli navodno se povukao iz okršaja 13 jula sa IBF Šampionom Velter kategorije Jaron Enis.

Kako piše ESPN, Krauli ne može da se bori nakon što je pao na pregledu očiju pre borbe. To je usledilo nakon što je Krauli prošle godine podvrgnut hitnoj dvostrukoj operaciji očiju. To je ogroman udarac za Kraulija, koji je Enisov IBF obavezan, jer traži svoju prvu svetsku titulu. To je takođe udarac za Enisa, koji ima šest nedelja da pronađe zamenu za borbu za domaće u Filadelfiji u Vels Fargo centru.

To je prvi put da se Enis bori u rodnom gradu od 2018. Tada je nokautiran Rejmond Serano u drugom krugu. Njegova poslednja bout bila je pobeda u desetom kolu protiv Roiman Villa. Edi Hern nije potvrdio vest. Uprkos tome, Enis je odgovorio, rekavši da je spreman za onoga ko je staviti ispred Ga.

Međutim, Čini se da je Krauli potvrdio ovu vest, rekavši da se nada da će ispraviti svoje probleme sa vidom.

„Danas sam se sreo sa svojim očim hirurgom, koji je na mene obavio dvostruku operaciju oka u novembru 2023. godine. Iako sam zadovoljan što moje oči nastavljaju da se popravljaju i leče, to i dalje ne ispunjava minimalne zahteve Atletske komisije Pensilvanije. Popravljena mrežnjača u desnom oku doživljava akumulaciju tečnosti, što izaziva izobličenje u mom vidu. Kao rezultat toga, hirurg mi nije medicinski dao do znanja da se borim 13. Dok sam skrhana ovom vestima, imam mir u srcu. Situacija koja nije pod mojom kontrolom. Sve što je pod mojom kontrolom, dao sam 100% sebi u pripremi za ovu borbu. U narednih nekoliko dana i nedelja moj tim i ja ćemo se sastati sa doktorima svetske klase, tako da mogu da imam jasniji put da se vratim boksu svetske klase na šampionskom nivou“, Krauli navedeno

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.