Bivši UFC sudija Džon Mekarti dao mišljenje o novim UFC rukavicama

Bivši UFC sudija Džon Mekarti dao mišljenje o novim UFC rukavicama

Novo dizajnirane rukavice debitovale su proteklog vikenda na UFC 302, ali neki članovi MMA zajednice nisu pronađeni u ovoj promeni.

Prvi koji je javno govorio negativno o rukavicama bio je UFC šampion u lakoj kategoriji Islam Makhačev, koji je uspešno odbranio titulu u subotu protiv Dastina Poirija dok ih je nosio. Pre meča je izrazio da smatra da će rukavice dovesti do novih posekotina.

„Nove rukavice su veoma ukočene. One će izazvati više posekotina, jer su prethodne UFC rukavice bile mekše. Ove su krute. Ne doduše ti da potpuno otvoriš ruku samo da se pobrineš da prsti ne ispružiš pravo napred.“

Posle njegove izjave, bivši vlasnik titule Šon Strikland od 185 funti ponovio je svoje izjave i ne čini se da je zadovoljan dizajnom.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by MMA Fighting (@mmafighting)

„Oni su loši“, rekao je Strikland. „Možemo li da razgovaramo sa osobom koja je dizajnirala ove rukavice? Da li si ikada bio u tuиi u svom jebenom ћivotu? Kao da dobijate ove kretene koji nemaju pojma. Ovo zvuиi kao dobra ideja i oni je prave. Ista stvar je i sa motorima. Kupio sam motore i stavili su toliko glupih s*t-a na njega. Kako si mislio da je ovo dobra ideja?

„Tako da ne, apsolutno su bezveze. Ispustio si loptu na to.“

Nedavno je bivši UFC sudija Džon Mekarti u jednom intervjuu izjavio da smatra da bi dizajn mogao da dovede do više bockanja očiju, kao i da ima nepovoljan uticaj kojem se organizacija nadala.

„Da, promenili su rukavice, stavili su senzor u njega. Veliki. Urezali su se sve do velike blokade… Mislim da je za hvatanje bolje. Nisu stavili tu krivinu koja je potrebna. Upravo sada, kada stavite te rukavice, vaša ruka je u poziciji da su vam prsti opušteni.“

„Moraš da stisneš da bi napravio pesnicu, a kada otkačiš ruku, automatski, prsti ti nekako idu pravo. To treba da bude tamo gde zapravo morate da radite na tome da ispravite prste, tada ćete početi da se udaljavate od bockanja očiju i to je ono što treba da se uradi.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.