Claressa Shields najavila povratak boksu u teškoj kategoriji

Claressa Shields najavila povratak boksu u teškoj kategoriji

Claressa Shields boksovaće Vanesa Lepage-Joanisse za WBC titulu u teškoj kategoriji 27.

Štitovi će skočiti tri težinske klase, za razliku od muške divizije, sa 160. Štitovi su postali neprikosnoveni šampion srednje kategorije sa pobedom nad Savana Maršal 2022. To ju je učinilo neprikosnovenom na dva časa težine posle njenog podviga sa 154 godine. Branila je pojaseve od Maricela Cornejo, pobedivši je jednoglasnom odlukom u njenoj poslednjoj borbi.

Od tada, Šilds je potpisala ugovor sa PFL-om pre nego što je debitovala na PFL protiv Bellator Champs kartice. Porazila je Kelsi De Santis. Šilds pravi veliki korak napred. Vidali rekord je 7:1, uz dve pobede nokautom. Osvojila je pet na odskoku od poraza protiv Alehandra Himenez 2017. Jeste veoma teško da vidim Shieldsa kako se vraжa na 160 posle ove borbe. Verovatnije je da će doći do lake kategorije, u zavisnosti od rezultata.

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.