Dejna Vajt kaže da su u pripremi planovi za sledeću borbu za UFC BMF titulu

Dejna Vajt kaže da su u pripremi planovi za sledeću borbu za UFC BMF titulu

Interesovanje koje okružuje UFC-jevu BMF titulu znatno je poraslo od svog porekla 2019. godine, a čini se da Dejna Vajt planira da održi zamajac.

Prvu BMF titulu dobio je Horhe Masvidal na UFC 244, za svoj prekid u 3. kolu Nejt Dijaz. Kada se Masvidal udaljio od UFC-a, Džastin Getje je uhvatio pojas posle naelektrisanog finiša Dastina Poiriera u julu 2023.

Tokom konferencije za štampu UFC 302 posta prošlog vikenda, Dejna Vajt je obelodanila medijima da su u pripremi planovi oko sledeće utakmice za BMF titulu.

„Trenutno radimo na BMF tituli. Ne, uopšte me ne trlja (na pogrešan način), volim što ljudi vole taj pojas i žele da se bore za njega – volim ga.“ Rekao je Vajt odgovarajući na pitanje u vezi sa pozivom Ilije Topurije na BMF meč za titulu.

„Da, trenutno radimo na mnogim stvarima, očigledno nam stiže Sfera, imamo Medison Skver Garden, stiže nam mnogo velikih borbi u to vreme, smislićemo.“

U poslednjem BMF meču, na UFC 300, Getje je prvi put pokušao da odbrani titulu, ali nije uspeo kada se našao u vatrenoj borbi u petoj rundi sa Maksom Holovejom, što je na kraju dovelo do apsolutnog izbacivanja vilice nokautom.

Iako znamo da će sledeći meč očigledno predstaviti Holoveja, veliki znak pitanja je ko bi mogao da bude njegov protivnik. S obzirom na topurijsku najveću borbu, nedavnu pobedu nokautom u 2.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.