Bokser Manfred Volke preminuo u 81. godini

Bokser Manfred Volke preminuo u 81. godini

Bivši bokser velter kategorije Manfred Volke preminuo je u 81. godini posle duge borbe sa demencijom.

Prema Die Stimme Berlinsu, Wolke je preminuo prošlog meseca. Tvrdi se da je Volk poslednje dane proveo u ustanovi za negu u Frankfurtu, tokom koje bi ga posetila supruga Brižit. Pošto se Wolkeovo stanje pogoršalo, Brižit je smanjila broj poseta koje je imao. Volke je izabran za olimpijski tim za Istočnu Nemačku 1968.

Volke bi osvojio zlatnu medalju na Igrama u Meksiku posle pobede nad Kamerunom Džozefom Besalom sa 147. Potom je postao trener trostrukog izazivača IBF titule u teškoj kategoriji Aksel Šulc, koji je najuočljivije delio prsten sa Majklom Moreom, Džordž Forman I Wladimir Kličko. Volke je vodio Maska do IBF pojasa, koji je branio deset puta. Poslednji borac kojeg je trenirao bio je Frančesko Pjaneta, koji je 2018. izgubio od Tajsona Fjurija. Brojne počasti su ga slile za Volka.

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.