Flojd Mejveder: Boks me je ostavio mentalno oštećenog

Flojd Mejveder: Boks me je ostavio mentalno oštećenog

Flojd Mejveder junior. priznaje da je boks uzeo danak njemu.

Mejveder se povukao iz sporta sa rekordom 50-0, zarađujući preko milijardu dolara od poduhvata unutar i izvan ringa. Iako je to možda slučaj, Mejveder nije imao sve do kraja. Njegov ujak Rodžer Mejveder preminuo posle borbe sa demencijom. Mejvederov otac, Flojd Mejveder stariji., takođe se bavi problemima sa pamćenjem. Mejveder je priznao da je preduzeo korake da izbegne patnju od neuroloških oštećenja, koja su počela da utiču na boksera.

„Gubitak pamćenja bi mogao da bude od boksa, ili od nečega što se vodi u porodici. Na primer, moj ujak Rodžer (Mejveder), to je postalo jako loše za njega, pa sam na kraju unajmio nekoga da se brine o njemu, a ista stvar se dešava i mom tati (Flojdu starijem). Možda je nešto genetski u porodici. Čak i ja osećam da mentalno nisam 100% kao pre. Volim da radim različite vežbe, zagonetke, igre reči, da održim svoj um zdravim“, Flojd Mejveder mlađi. Rekao

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.