Islam Makhachev Cinches D’arce Choke To Submit Dustin Poirier At UFC 302

Islam Makhachev Cinches D'arce Choke To Submit Dustin Poirier At UFC 302

Večeras je u Njuarku Islam Makhačev uspešno odbranio titulu u lakoj kategoriji kasnim potčinjavanjem Dastina Poiriera na UFC 302.

S obzirom na činjenicu da je Makhačev ušao u veče kao favorit -600, mnogi su bili iznenađeni koliko je Poirier bio konkurentan u borbi za glavni događaj.

Ruski šampion je rano uspeo da „Dijamant“ odnese na zemlju, obezbeđujući kontrolu leđa, terajući Poiriera u režim preživljavanja skoro celu prvu rundu. Kako je prošla prva runda očigledno je bilo zabrinjavajuće ako ste bili u Poirirovom uglu, ali Luizijanac je uzvratio udarac i imao mnogo uspešnih momenata na nogama. Još impresivnije, Poirier je uspeo da zaustavi mnoga makačevska rušenja, a do kraja četvrte runde momentum mu se zamahnuo, pa se ponovo našao u borbi.

Nažalost po izazivača, rušenje u petoj rundi koju je Makahačev uspešno mogao da izvrši, završilo se tako što je na kraju dovelo do potčinjavanja.

Jednom kada je bio na zemlji, Makhačev se našao u povoljnom položaju i uhvatio se za prednju glavu. Odatle je šampion uspeo da se otkotrlja na svoju stranu, sabijajući Poirierove grudi u tom procesu. Zaključao se u D’arce gušenje dok se kretao na najvišoj poziciji, a izazivač je potkačio 2:42 od 5. runde izuzetno teške borbe.

Dobro zaokruživanje koje je Makhačev izložio na UFC 302 dokazuje zašto zaslužuje da bude šampion u obuzdavanju. Prirodno, svi su znali da će on biti bolji hvatač, i sigurno će naći način da protivnika spusti na zemlju, ali njegov hrskavi boks i dobro navremena kolena pokazali su mnogima da Makhačev može da se druži sa najboljima i u upečatljivom odeljenju.

Sa porazom večeras u Nju Džersiju, javno se spekulisalo da će se Poirier povući odmah posle borbe, ali je u razgovoru za post fight jasno stavio do znanja da nije 100% siguran da je gotov, ali to je mogućnost.

Official Result: Islam Makhachev def. Dustin Poirier via Submission (D’arce Choke) – Round 5, 2:42

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.